Profesoru iz SAD-a kojem se povraća zbog podrške vojsci odgovorio specijalac koji je ubio bin Ladena

Screenshot: Fox News

NAKON što je američki profesor George Ciccariello-Maher podiga prašinu svojim izražavanjem gnušanja prema podršci američkim vojnicima, Navy Seal specijalac koji je sudjelovao u atentatu na Osamu bin Ladena nije mu ostao dužan.

>>Poznati profesor "skoro povraćao" jer je putnik u avionu prepustio mjesto američkom vojnik

 

Profesor: Htio sam svratiti pažnju na civilne žrtve u Mosulu

"Neki tip je upravo prepustio mjesto u prvom razredu vojniku u uniformi. Ljudi mu zahvaljuju. Pokušavam ne povraćati ili vikati o Mosulu", napisao je Ciccariello-Maher na svom Twitter profilu ove nedjelje dok je letio avionom.

Nakon što je izazvao skandal u dijelu javnosti zbog ovog komentara, Ciccariello-Maher je gostovao na Fox Newsu, gdje je rekao kako je htio svratiti pažnju na borbe u iračkom gradu Mosulu protiv Islamske države, gdje je, prema dosadašnjim saznanjima, zračni napad američke vojske ubio više od stotinu civila koji su se skrivali od borbi u trima kućama koje su uništene do temelja.

"Mislim da američki vojnici trebaju stvarnu podršku. Ne trebaju simbolične geste. Ono što trebaju nije sjedalo u prvom razredu. Trebaju zdravstvenu podršku, psihološku podršku... Tako podupiremo vojnike, ne tako što ih šaljemo u ratove", obrazložio je svoj stav ovaj profesor političkih i međunarodnih studija sa Sveučilišta Drexel.

Navy Seal: To je hrpa gluposti...on ne zna što je stvarni svijet


A potom je na Foxu gostovao i Rob O?Neill, Navy Seal specijalac koji je sudjelovao u tajnoj misiji u kojoj je ubijen notorni vođa al-Kaide Osama bin Laden, i koji ga je navodno i osobno likvidirao.

"To je hrpa gluposti...On ne zna što je ratni pothvat", odvratio je O'Neill i zajedljivo primijetio da Ciccarielo-.Maher "živi u mjehuru", da "vjerojatno predaje kako uzgojiti brkove i bradu bez testosterona" i da "ne zna što je stvarni svijet".

Sveučilište Drexel u međuvremenu se ogradilo od izjave svojeg profesora, "koje su iznesene izvan učionice, njegovo su vlastito mišljenje i ne predstavljaju stajališta sveučilišta".

Pročitajte više