prognanicima i raseljenim osoba naknada putnih troškova do biračkih mjesta

Ministarstvo za javne radove, obnovu i graditeljstvo priopćilo je danas da će biračima sa statusom prognanika ili raseljene osobe, koji na dan izbora moraju putovati do svog biračkog mjesta osigurati povrat putnih troškova. L

Biračima u statusu prognanika ili u statusu raseljene osobe koji na dan izbora moraju putovati do svog biračkog mjesta, osigurat će se povrat putnih troškova. Sa zahtjevom za povrat putnih troškova birači se trebaju obratiti nadležnom regionalnom uredu za prognanike, povratnike i izbjeglice i uz zahtjev priložiti putnu kartu, navodi se u priopćenju Ministarstva.

Za glasovanje prognanika iz Vukovarsko-srijemske županije, koji su smješteni izvan područja svoje 5. izborne jedinice, određena su biračka mjesta u 47 općina i gradova prema trenutnom mjestu boravka.

Za raseljene osobe s prebivalištem izvan 4. (Osječko-baranjska i Virovitičko-podravska županija) i 5. (Vukovarsko-srijemska, Požeško-slavonska, Brodsko-posavska županija) izborne jedinice, koje trenutno borave u hrvatskom Podunavlju na području 5. izborne jedinice, organizirano je pet biračkih mjesta u Vukovaru, Borovu, Vinkovcima, Iloku i Trpinji.

Sve ostale raseljene osobe koje trenutno borave u 5. izbornoj jedinici, a imaju prebivalište u 4. i 5. izbornoj jedinici, trebaju glasovati na svom redovnom biračkom mjestu u naselju prebivališta.

Za raseljene osobe s prebivalištem izvan 4. izborne jedinice (Osječko-baranjska i Virovitičko podravska), koje trenutno borave u hrvatskom Podunavlju na području 4. izborne jedinice, glasovanje je organizirano na jednom biračkom mjestu u Belom Manastiru. Raseljene osobe iz 4. izborne jedinice trebaju glasovati na svom redovnom biračkom mjestu u naselju prebivališta.

Svim tim biračima već su poslane obavijesti o određenom biračkom mjestu i adresi.

Dodatne obavijesti o određenim biračkim mjestima prognanici iz Vukovarsko-srijemske županije i raseljene osobe mogu dobiti u regionalnim uredima za prognanike i izbjeglice.

(Hina) pp/ggrb az

Pročitajte više