Projekt "Bijelo" prijatelj tradicijske brodogradnje

UDRUGA Dupinov san u suradnji s partnerima i pokroviteljima, pokrenula je eko-komunikacijski program i projekt "Podržimo boje Jadrana - Bijelo"

"Prioriteti udruge Dupinov san su očuvanje prirodne i kulturne baštine. U skladu s tim pokrenut je višegodišnji eko komunikacijski program "Podržimo boje Jadrana " u kojoj svaki od tri projekta njeguje jednu vrijednost/boju. Bijelo je projekt orijentiran očuvanju hrvatske pomorske baštine, a isti uključuje i ostvarivanje nacionalne donatorske kampanje Voljeti znači očuvati usmjerene senzibiliziranju javnosti i prikupljanju sredstava za izgradnju replike tradicijske jednojarbolne bracere, koja više ne postoji u izvronom obliku na našem Jadranu, te sadnji novih nasada maslina i šumskih sadnica na jadranskoj obali s otocima,” rekao je gospodin Goran Stojanović, predsjednik udruge Dupinov san.

U sklopu navedene kampanje slanjem SMS-a s imenom na broj 66235 po cijeni od 3,66 kn građani mogu podržati realizaciju projekta BIJELO, te daljnje aktivnosti predhodne ZELENE projektne boje.

Cilj projekta BIJELO je izgradnja brecere uz izradu dokumentarnog filma o hrvatskoj tradicijskoj brodogradnji, edukacija polaznika srednjih i visokih škola u jedrenju na tradicionalnim brodicama, kao i kulturna promocija hrvatske tradicijske baštine.

Pročitajte više