Projekt vrijedan hvale: Škola svim majkama i očevima koji se vrate s porodiljnog daje povišicu

Foto: Facebook

OSJEČKA privatna gimnazija Gaudeamus na Facebooku se pohvalila projektom koji je oduševio mnoge.

Gaudeamus će svim majkama i očevima zaposlenim u našoj ustanovi po povratku s rodiljnog dopusta podići plaću za pet posto, a cilj im je, kako kažu, "aktivno djelovati na pronatalitetnu politiku i društveno odgovorno poslovanje".

Također, na Vladu i Hrvatski Sabor su uputili inicijativu za donošenje zakona kojim će se porezno rasteretiti poduzetnike za poreze i doprinose za iznos povećane plaće od pet posto. U slučaju odobrenja poreznog rasterećenja, kažu, za porezno ćemo rasterećenje dodatno povećati za pet posto iznos plaće.

"Djelatnici gimnazije Gaudeamus pokrenuli su unutarškolski projekt poticanja i pomaganja mladih roditelja u cilju povećavanja broja rođene djece u republici Hrvatskoj. Aktivnosti u projektu usmjerene su na dva osnovna pravca; prvi je financijski, a drugi organizacijski. U financijskom dijelu odlučili smo se za 5% povećanja plaće za svako rođeno dijete, a u okviru ove inicijative uputili smo Vladi RH i Saboru prijedlog da svi poslodavci koji odluče na ovakav način pomoći mladim obiteljima budu rasterećeni poreznih davanja na osnovu ovog povećanja plaće .

Drugi, ali ne manje važan, je organizacijski segment u kojemu je cijeli kolektiv odlučio da majke imaju prioritet u određivanju radnog vremena tako da sve operativne poslove koji nije nužno obavljati na radnom mjestu majke obavljaju kod kuće u društvu svoje djece", napisali su na Facebooku.

 

Poštovani,dan as je u prostorijama gimnazije Gaudeamus održana tiskovna konferenciju na kojoj vlastitim primjerom ž...

Posted by Gaudeamus, privatna srednja škola - Osijek on Friday, 5 February 2016

Pročitajte više