Prometne neseće na Istarskom ipsilonu i kod Zatona Dolog otežavaju promet

HAK je jutros izvijestio kako je od 8.40 sati za sav promet zatvorena dionica Istarskog ipsilona između čvorova Vodnjan i Pula, zbog prometne nesreće.

Iz istog razloga, na Jadranskoj magistrali (D8) kod mjesta Zaton Doli, promet teče otežano, naizmjence jednim trakom.

Promet na autocestama pojačan

Pojačan je promet na autocestama A2 Zagreb-Macelj i A3 Bregana-Lipovac. Kod naplatnih postaja Trakošćan i Bregana, na izlazu sa autocesta, kolone su duge oko pet kilometara.

Na spomenutoj autocesti A2 Zagreb-Macelj, prometna policija isključuje osobna vozila kod čvora Krapina na staru cestu D1, kako bi se smanjila kolona kod naplatnih postaja Trakošćan.

Na autocesti A1 Zagreb-Split, u smjeru unutrašnjosti, promet je umjereno gust. Kod tunela Sveti Rok kolona koja se kreće duga je oko jednog kilometra, dok kod Male Kapele kolone zasada nema. U smjeru mora kolona nema.

Zastoji su tijekom dana mogući duž Jadranske magistrale (D8), posebice u blizini turističkih središta. Vozače se moli za strpljenje.

Promet pojačan i na graničnim prijelazima

Pojačan je izlaz osobnih vozila na graničnim prijelazima Bregana i Macelj, dok je na graničnim prijelazima Stara Gradiška i Županja pojačan ulaz.

Trajekti plove prema redu plovidbe 

Posebna regulacija prometa

Zabrana prometa za teretna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona vrijedi danas od 12 do 23 sata, na svim važnijim državnim cestama. Od 8 do 20 sati zabrana vrijedi i na dionicama autoceste A1 Zagreb-Split, od čvora Ogulin do čvora Brinje i od čvora Sveti Rok do čvora Maslenica. Na Ličkoj magistrali nema zabrane (D1).

Zbog održavanja međunarodne biciklističke utrke na relaciji Ivanić Grad - Popovača - Kutina -Garešnica, u vremenu od 9.30 do 14.30 sati, vozače se upozorava na pojačan oprez i moli za strpljenje.

I.M.
Foto: I.K. (Index Arhiva)

Pročitajte više