Promocijom petog naraštaja obilježena peta obljetnica ratne škole "Ban Jelačić"

PETI naraštaj Ratne škole "Ban Josip Jelačić", svečano je danas promoviran u Zapovjedništvu za združenu izobrazbu i obuku, čime je ujedno obilježena peta obljetnica osnutka škole.

Ove je godine najviši stupanj vojne izobrazbe u hrvatskim Oružanim snagama završilo 13 časnika, među kojima je i ukrajinski pukovnik Andrij Mirošničenko.

Zapovjednik Ratne škole brigadni general Mirko Šundov rekao je da je izobrazbu u toj vojnoj ustanovi kroz pet godina prošlo 63 polaznika, od pukovnika do generala.

Naglasio je da se polaznici Ratne škole "Ban Josip Jelačić" školuju za najviše vojne dužnosti u Oružanim snagama, a predaju im ugledni vojni i civilni stručnjaci.

Ministrica obrane Željka Antunović rekla je kako se od promoviranih časnika očekuje da svoja znanja prenesu u svoje postrojbe i institucije Oružanih snaga.

Naglasila je da predsjednik Republike Stjepan Mesić kao Vrhovni zapovjednik čvrsto "podržava MORH i reformu Hrvatske vojske, njezin put u NATO i profesionalizaciju, kao i napore da se iz redova vojske uklone nepoželjni utjecaji politike i politikanstva".

Promoviranim časnicima čestitao je i zamjenik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga general Slavko Barić.

Pročitajte više