Pronađen dječak iz Deževaca

TROIPOLGODIŠNJI dječak Branko Aleksić, koji je u srijedu popodne nestao iz dvorišta obiteljske kuće u selu Deževci na državnoj cesti Požega-Pakrac, pronađen je živ, ali promrznut.

Dječak je pronađen nešto prije 10 sati u šikari na vrhu Sovinjak, udaljenom oko 4,5 kilometara od kuće u Deževcima. Kako je noć proveo na temperaturi od osam stupnjeva, pothlađen je i u šoku, ali nije ozlijeđen.

Mališana je pronašao pripadnik Gorske službe spašavanja iz Karlovca koji je sa skupinom mještana pretraživao to područje. Dječak je utopljen nakon čega nosilima šumskim putem prebačen u selo.

U potragu, koja je trajala jutros do četiri sata, bilo je uključeno više od stotinu pripadnika vatrogasnih postrojba i policije, članova lovačkih društava i Gorske službe spašavanja te mještani Deževaca i okolnih sela.

Jutros je u potragu uključeno i više od 150 ročnika Hrvatske vojske i 50 djelatnika požeške vojarne. Policija je koristila službene pse tragače i termovizijske kamere, a u pomoć su stigla i trojica pripadnika Centra za obuku pasa Zagreb sa 7 pasa tragača.

Mali Branko nestao je jučer oko 13,30 sati kada je njegova baka Ljubica Aleksić, kod koje je proveo cijelo prijepodne, otkrila da nije otišao kući koja je od njene udaljena svega 15-ak metara. Naime, baka je Branka uputila kući preko dvorišne staze, ali kako je nakon nekog vremena dječaka došla tražiti majka Stana, shvatili su da je nestao.

U srijedu u 14 sati PU požško-slavonska zaprimila je dojavu o nastanku dječaka nakon čega je započela potraga.

Foto: HRT

Pročitajte više