Pronađena olupina kineskog putničkog aviona. Nitko od 132 ljudi u njemu nije preživio

Foto: Twitter

U OLUPINI zrakoplova China Eastern Airlinesa koji se srušio sa 132 osobe na jugu Kine nema preživjelih, izvijestili su danas kineski državni mediji dok se nastavlja potraga za crnom kutijom koja bi trebala razjasniti uzrok nesreće.

Pronađena je olupina aviona, ali u njoj nema preživjelih, izvijestila je televizija CCTV oko 18 sati nakon pada.

U potrazi za preživjelima sudjelovalo je nekoliko stotina vatrogasaca i spasilaca. Sada istražitelji tragaju za crnom kutijom.

 

Dijelovi Boeinga 737-800 razasuti su po planinskim obroncima koje je zahvatio požar nakon prve kineske nesreće u kojoj je sudjelovao komercijalni avion od 2010. Također su viđeni izgorjeli ostaci osobnih iskaznica i novčanika, izvijestili su državni mediji.

Najgora avionska nesreća u Kini u gotovo 12 godina

Sedam godina star Boeing 737 srušio se u ponedjeljak s visine veće od 8000 metara, priopćila je kontrola zračnog prometa.

U zrakoplovu su bila 123 putnika i devet članova posade, svi kineski državljani. Ovo je najgora zrakoplovna nesreća u Kini u gotovo 12 godina.

Let MU5735 srušio se u blizini Wuzhoua u južnoj kineskoj pokrajini Guangxi. Bio je na putu iz Kunminga u pokrajini Yunnan za Guangzhou u pokrajini Guangdong.

Američki proizvođač zrakoplova Boeing rekao je da su tehnički stručnjaci spremni pomoći u istrazi uzroka nesreće koju vode kineske civilne zrakoplovne vlasti. 

Pročitajte više