Pronađeno tijelo nestaloga njemačkog jedriličara?

NACIONALNA središnjica za traganje i spašavanje na moru u Rijeci izvijestila je da je oko 17 sati na obali otoka Plavnika, između Cresa i Krka, pronađeno tijelo muškarca te da ono "po grubom opisu odgovara nestalom njemačkom državljaninu Eckardu Wolffu, koji je sa suprugom jučer isplovio iz Punta na jedrilici".

Identifikacija tijela još nije obavljena.

Pronađeni su i ostatci jedrilice, a za suprugom Waltraud Wolff još se traga.

Jedrilica na kojoj su bili njemački supružnici isplovila je jučer oko 10 sati iz lučice Punat na otoku Krku, a nestala je jučer u olujnom nevremenu na Kvarneru te je pokrenuta potraga za njima.

Prekinuta je zbog mraka, a nastavljena jutros.

Na području Istre i Sjevernog Jadrana, kao posljedica nevremena dogodilo se jučer više pomorskih nezgoda zbog kojih je poduzeto nekoliko akcija traganja i spašavanja, izvijestilo je danas Ministarstvo pomorstva, prometa i veza.

Utopila se jedna kupačica, za dvije se osobe još traga, nekoliko brodica se nasukalo, prevrnule su se dvije jedrilice, zatražena je evakuacija bolesnice s talijanske brodice, a jak vjetar i valovi ugrozili su i surfere.

Na području Malog Lošinja jučer oko 11 sati utopila se njemačka državljanka Marianne Winter u uvali ipred hotela "Vespera". Pretpostavlja se da je najvjerojatnije stradala zbog udarca glavom u stijene, od kojeg je izgubila svijest što je dovelo do utapljanja. Inače, na tom mjestu postoji natpis da je da kupanje opasno zbog velikih valova, doznaje se u Ministarstvu.

Također na malološinjskom području u uvali Radiboj, zbog naleta bure prevrno se petmetarski katamaran sa dvočlanom posadom, slovenskim državljanima. Pomoć su im pružili talijanski državljanin i djelatnik lučke ispostave Mali Lošinj.

Na području porečke lučke kapetanije s brodice "Alea", onespoboljene za plovidbu, evakuirana je bolesnica, 27-godišnja talijanska državljanka i prekrcana na brod talijanske obalne straže koji je priskočio u pomoć i odveo je u Chioggiu. Brodica "Alea" je u naknadno popravljena.

Oko dvije milje od obale kod Mošćeničke Drage oko 15,40 prevrnula se jedrilica tipa "Laser", a na mjesto nezgode isplovio je brod "Draga" riječke Lučke kapetanije. No, u međuvremenu, pomoć jedriličarima pružila je posada drugog plovila, a prevrnuta jedrilica odtegljena je u marinu u Ičićima.

Na Krku u uvali Čavlena kod Glavotoka nasukala se i razbila jedrilica, članovima posade ponuđena je pomoć, no oni su se u međuvremenu sami iskrcali.

U Velebitskom kanalu brodica sa 55 osoba ostala je zbog kvara motora bez pogona i zatražila je pomoć senjske policijske postaje oko 18 sati. Isplovio je brod "Vid" riječke lučke kapetanije, no u međuvremenu im je u pomoć pritekla brodica "Škampar" iz Lopara.

Pročitajte više