Propao Dreletov fast food Vruča čuča, dužan više od 250.000 kuna

Foto: Pixsell/Davor Puklavec

TRGOVAČKI sud u Zagrebu otvorio je i zaključio stečaj nad Vručom čučom, tvrtkom saborskog zastupnika Domovinskog pokreta Davora Dretara, te će se nakon pravomoćnosti rješenja ta tvrtka s nešto više od 250.000 kuna utvrđenog duga brisati iz sudskog registra.

Sudsko rješenje uslijedilo je nakon oglasa objavljenog lani u studenome, kojim su se pozivali vjerovnici Vruče čuče da u roku od 45 dana predlože otvaranje stečaja te tvrtke s dugom od 257.654 kune, ali i zastupnici tog dužnika da u zakonski predviđenom roku predaju popis imovine i obveza.

Osnovao firmu s temeljnim kapitalom od 10 kuna

Budući da se vjerovnici i zastupnici Vruče čuče nisu odazvali u predviđenim rokovima, sud je utvrdio da je taj dužnik nesposoban za plaćanje te je istovremeno otvorio i zaključio stečaj.

Vruča čuča je kao j.d.o.o. osnovana u studenome 2019. s temeljnim kapitalom od 10 kuna, a kao predmet poslovanja bilo je navedeno više od šezdeset djelatnosti, među kojima je pripremanje i usluživanje jela, pića i napitaka te pružanje smještaja. Kao jedini osnivač i direktor tvrtke u sudskom registru naveden je Davor Dretar.

Vruča čuča bio je i naziv Dreletova restorana s brzom hranom na zagrebačkoj Savici koji je, kako se u medijima navodilo, Dretar vodio sa suprugom prije nego što je "privremeno" zatvorio u lipnju 2020. zbog ulaska u politiku. 

Pročitajte više

 

Pročitajte više