Propao mu unosni financijski angažman: Kanadska milijunašica izbrisala Sanadera

BIVŠEM hrvatskom premijeru Ivu Sanaderu propao je još jedan međunarodni angažman kada je otkriveno da ga se odrekla njegova nesuđena poslodavka, 52-godišnja Kanađanka Louise Blouin.

> Sanader u New Yorku odbio novinare: Nisam došao pričati, došao sam slušati!

> Sanader postao član Uprave zaklade koja okuplja državnike, nobelovce i diplomate

> Sanader će do siječnja primati punu premijersku plaću, a zaposlio se kod milijunašice

Kako je otkriveno, Sanaderovo ime iščeznulo je s internetskih stranica njezine humanitarne zaklade, gdje je kraće vrijeme bio jedan od 44 savjetnika, piše Nacional, a  nema ga ni na popisu sudionika ovogodišnjeg Creative Leadership Summita koji će se potkraj rujna održati u New Yorku, a da se više na njega ne računa dokazuje i činjenica da se Sanaderovo ime više ne spominje ni na popisu uglednika koji su proteklih godina bili sudionici tradicionalnog summita.

Dok je bio na čelu hrvatske Vlade Sanader je dvije godine zaredom sudjelovao na Creative Leadership Summitu, što se predstavljalo kao velik vanjskopolitički uspjeh i tobožnji dokaz da je hrvatski premijer odlično prihvaćen u visokim međunarodnim krugovima, podsjeća Nacional.

Nakon što je u srpnju prošle godine pobjegao s vlasti, prvi njegov javni nastup nakon ostavke bilo je upravo gostovanje na Summitu kreativnog vođenja koji se 25. rujna održao u New Yorku. Tada je objavljeno da je Sanader potpisao ugovor i službeno postao savjetnik Louise Blouin no čini se da od toga nema ništa.

Pročitajte više