Propucani prozori u studentskom domu na Savi

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

U noći sa srijede na četvrtak dogodio se incident u zagrebačkom studentskom domu Stjepan Radić. Propucana su stakla na prozorima dviju soba.

Kako izvještava HRT, nitko nije ozlijeđen, a prozori su zamijenjeni. Policija navodi da su, prema zasad utvrđenim informacijama, oštećenja najvjerojatnije prouzročena zračnim oružjem. Istraga je u tijeku.

"Vjerojatno se radi o zračnom oružju"

"Prema njihovim izjavama, oni su čuli neki tupi udarac, ali nisu odmah reagirali, jer nisu bili svjesni što se dogodilo. Nas su ujutro obavijestili i pozvali smo policijske dužnosnike koji su obavili očevid. Prozori su na sebi imali tri oštećenja. Primijetili smo da zrna nisu ušla u sobu, nego su zaustavljena u staklu. Pretpostavka je da se radi o zračnom oružju. Međutim, mi ne znamo više detalja i prepuštamo policiji da obavi svoj posao", rekao je pomoćnik ravnatelja Studentskog centra za smještaj Vlado Levak.

"Studenti su sigurni. Upravo traju Radićevi dani, mi smo angažirali dodatni broj zaštitara, tako da će tijekom dana i noći ovdje biti veći broj zaštitara koji će paziti na studentske paviljone", dodao je.

"Ja nisam bio tada u sobi, ali bio je moj cimer koji je skidao leće i čuo dva tupa udarca. Mislio je da to nije nešto ozbiljno jer se nije čulo pucanje stakla. Kasnije je čuo još par udaraca pa je mislio da se netko zeza. Ujutro, kad smo se probudili, on je otišao na posao, ja sam radio od doma, dignuo sam rolete i vidio tri rupe. Odmah sam išao do upravitelja", rekao je student Alen Bunić.

Pročitajte više