Proruski separatisti strijeljat će zapovjednika zbog povlačenja, tvrdi udruga

Foto: Twitter

ZAPOVJEDNIK ruske 7. motorizirane brigade, Viktor Anatoljevič Sevalnev, sinoć je iz bolnice odveden na strijeljanje. Na smrt ga je osudila samoprozvana proruska Luhanska Narodna Republika (LNR) nakon što je navodno izgubio kontrolu nad jedinicom koja se povukla s bojišnice.

"Zapovjednici žele optužiti Sevalneva da je izgubio kontrolu nad jedinicom koja mu je povjerena i planiraju ga strijeljati u sljedećih nekoliko sati", napisala je sinoć na Telegramu skupina za prava zatvorenika Gulagu.net.

Regrutiran iz zatvora

U nedjelju se Gulagu.netu obratila njegova supruga, koja je rekla da ju je uspio nazvati iz bolnice i obavijestiti da je odveden s odjela i doveden na strijeljanje. Osnivač Gulagu.neta, Vladimir Osečkin, uspio je saznati da je Sevalnev poslan u borbu u sastavu 7. brigade te je postao zapovjednik nakon što je njegov prethodnik poginuo.

Tijekom borbi Sevalnev je više puta ozlijeđen, a njegov sin je poginuo u bitci. Njegova je brigada bila dio milicije LNR-a, a pretrpjela je ogromne gubitke s otprilike 50 posto poginulih vojnika. Drugi dio brigade je pobjegao.

Sevalnev je inače služio četverogodišnju kaznu zatvora u regiji Kaluga, na koju je bio osuđen zbog napada, a iz zatvora je unovačen u vojsku. Rekao je da je u ukrajinskom osvajanju Limana u rujnu i listopadu ove godine poginulo otprilike 5000 ruskih vojnika. Trenutno nije poznato je li Sevalnev već strijeljan ili kazna još nije izvršena. 

Pročitajte više