proslavljena 10. obljetnica obnove zgrade mshs-a u dubrovniku

Međunarodno središte hrvatskih sveučilišta (MSHS) u Dubrovniku proslavilo je danas desetu obljetnicu obnove zgrade i oživljavanja Centra.

Tim je povodom večeras priređena svečanost na kojoj je zahvaljeno donatorima koji su pomogli obnovu sveučilišne zgrade. Ona je u prosincu 1991. u srpsko-crnogorskoj agresiji srušena, a već 11. listopada 1993. započeo je prvi akademski program MSHS-a u obnovljenom prostoru. U znak zahvale donatorima u MSHS-u su postavljene 21 pločica s imenima kao trajna zahvala za sve što su učinili.

Uz rektoricu Sveučilišta u Zagrebu Jasnu Mencer svečanosti su nazočili i negdašnji rektori Sveučilišta Marijan Šunjić i Branko Jeren, nekadašnja ministrica kulture, prosvjete i športa Vesna Girardi-Jurkić, te brojni drugi gosti među kojima i biskup dubrovački mons. Želimir Puljić, dubrovačka gradonačelnica Dubravka Šuica i bivši gradonačelnik Nikola Obuljen. Gosti su podsjetili na desetogodišnje aktivnosti MSHS-a, a priređena je i retrospektivna izložba s prikazom svih događanja tijekom zadnjih deset godina.

Posebne su zahvale za obranu grada upućene hrvatskim braniteljima, dok su djelatnicima MSHS-a na čelu s direktoricom Ivanom Burđelez nazočni čestitali na profesionalnosti i kreativnosti tijekom desetogodišnjeg rada.

(Hina) kc mć

Pročitajte više