PROSLAVLJENA 85. OBLJETNICA AGRONOMSKOGA FAKULTETA

Prigodnom svečanošću u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski danas je obilježena 85. godišnjica rada zagrebačkoga Agronomskog fakulteta.

Dekanica toga fakulteta Jasmina Havranek podsjetila je na bogatu djelatnost tog fakulteta, od obrazovanja studenata, preko rada na unaprjeđenju znanosti na području hrane i biotehnologije, do suradnje sa seljacima i farmerima.

Po njezinim riječima 70 posto hrvatskih poljoprivredno-znanstvenih stručnjaka je na zagrebačkom Agronomskom fakultetu.

Predsjednikov izaslanik Esad Prohić ukazao je na ulogu agronomske znanosti uoči ulaska Hrvatske u Europsku uniju.

On je istaknuo značenje Agronomskog fakulteta u koncepciji filozofije održivog razvoja Hrvatske.

U ime zagrebačkog sveučilišta rođendan Agronomskom fakultetu čestitao je prorektor Vjekoslav Jerolimov, podsjećajući kako je to jedan od najstarijih zagrebačkih fakulteta.

Čestitke za 85. obljetnicu rada uputili su i dekani ljubljanskog, skopskog, sarajevskog i debrecinškog agronomskog fakulteta, predstavnici Akademije medicinskih znanosti te brojni drugi.

Odlukom fakultetskog vijeća predsjedniku Konferencije europskih poljoprivrednih fakulteta i bivšem rektoru bečkog sveučilišta Leopoldu Maercu uručena je Povelja za posebne zasluge u promicanju znanosti.

Osim toga, fakultetsko je vijeće donijelo odluku i o dodjeli stotinjak zahvalnica za uspješnu suradnju s tvrtkama i pojedincima.

(Hina) xkt ymc

Pročitajte više