Prošlo je punih 16 dana otkako je Žalac autom udarila dijete. Gdje je prijava?

Foto: Pixsell/Luka Stanzl

PRIJE točno 16 dana dogodila se prometna nesreća u Vinkovcima u kojoj je sudjelovala ministrica Gabrijela Žalac, a teško je stradala 10-godišnja djevojčica. Unatoč protoku vremena policija i dalje ne želi otkriti kojom brzinom je vozila ministrica, a još se ne zna hoće li protiv Gabrijele Žalac, koja je vozila s nevažećom vozačkom dozvolom, biti podignuta kaznena prijava.

Općinsko državno odvjetništvo i dalje važe - dokad?

Iako su poznati gotovo svi aspekti prometne nesreće i policija je već treći dan slučaj prometne nesreće proslijedila Općinskom državnom odvjetništvu u Vinkovcima, i dalje nije poznato hoće li se procesuirati Plenkovićeva ministrica.

Podsjetimo, ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac privatnim je automobilom naletjela na 10-godišnju djevojčicu 9. ožujka ove godine u Vinkovcima. Nesreća se dogodila u 10 sati ujutro, u Ulici sv. Ćirila i Metoda u Vinkovcima, kod kućnog broja 49. Policija je prvotno objavila da je djevojčica neoprezno prelazila cestu izvan obilježenog pješačkog prijelaza. U nesreći joj je slomljena desna potkoljenica.

Iz vlade su prvo rekli da se Gabrijela Žalac odmah nakon prometne nesreće čula s premijerom Andrejom Plenkovićem i da nije podnijela ostavku niti to itko u vladi očekuje. Dva dana nakon prometne nesreće Gabrijela Žalac je promijenila priču kazavši kako je premijeru odmah nakon nesreće ponudila ostavku, odnosno mandat na raspolaganje. U teatralnom činu, nakon suza ministrice ispred kamera, premijer je odbio njenu ostavku.

Izvidi i dalje traju

No iako je vlada požurila zataškati ovu aferu tvrdeći kako se nesreća mogla dogoditi svakome, još nije poznato hoće li u ovom slučaju reagirati Općinsko državno odvjetništvo koje i dalje važe hoće li procesuirati ministricu.

"Općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima u svezi prometne nesreće koja se dogodila 09. ožujka 2019. oko 10,00 sati u Vinkovcima zaprimilo je posebno izvješće te sukladno Zakonu o kaznenom postupku po istome postupa, a postupanje tijekom izvida je tajno. O rezultatima izvida u predmetu će javnost biti pravovremeno obaviještena", stoji u odgovoru koji smo nedavno dobili od vinkovačkog Općinskog državnog odvjetništva. Isti smo odgovor dobili i prije šest dana.

Zanimljivo je kako se naglašava da će javnost biti "pravovremeno" obaviještena.
 

Pročitajte više