Prosvjed potpore Jošku Jorasu slovenska desnica nije prijavila istarskoj policiji

PROSVJED potpore "graničnom" showmenu, "borcu za južnu granicu" Jošku Jorasu, koji će se sutra odigrati pokraj graničnog prijelaza Plovanija, čelnici slovenske desnice nisu prijavili PU Istarskoj, javlja Slobodna Dalmacija.

Naime, kako je kazala Nataša Rogić, glasnogovornica istarske policije, skup nije prijavljen, ali nadležni su upoznati sa svim onim što Slovenci još jednom kane prirediti. S tim u svezi policijski će službenici pokrenuti akciju odnosno zaštititi suverenost teritorija Republike Hrvatske.

Joras prekinuo štrajk glađu


Okupljanje je ipak pravovremeno  prijavljeno, ali slovenskoj policiji, čime je Marjan Podobnik, predsjednik Zavoda 25. lipnja1991, još jednom pokazao što zaista misli o Jorasovu prebivalištu.

"Zavod" je u međuvremenu otkazao najavljeni skup potpore "borcu za južnu granicu" Jošku Jorasu nakon što je ovaj prekinuo štrajk glađu. Podobnik je pak spreman povući se jedino u slučaju da hrvatske vlasti do sutra uklone četiri žardinjere s cvijećem.

Zanimljivo je da slično okupljanje, predviđeno za prošlu subotu, nije održano i to zbog čelnika općine Piran koji organizatorima nisu izdali dozvolu za dolazak autobusa do portoroškog aerodroma. Isto tako, hrvatska je specijalna policija prije mjesec dana onemogućila približno 300 Slovenaca u pokušaju uklanjanja spomenutih žardinjera.

Ig. M.

Pročitajte više