VIDEO Prosvjed u SAD-u nakon oslobađanja policajca koji je ubio nevinog Afroamerikanca

Screenshot: YouTube
 
SUTKINJA u Cincinnatiju odbacila je optužbe protiv policajca koji je prije dvije godine ubio nenaoružanog Afroamerikanca Sama DuBosea, javljaju svjetski mediji. 
 
Sutkinja Leslie Ghiz odlučila je odbaciti optužbe protiv Raya Tensinga (27) za ubojstvo s nakanom. Policijska kamera ga je snimila kako nakon zaustavljanja 43-godišnje žrtve te kraćeg okršaja puca u njegovu glavu.
 
Slučaj je razbjesnio američku javnost ogorčenu zbog brojnih rasističkih napada policajaca na Afroamerikance. Tensing je nekoliko puta na sudu izjavio da je upucao DuBosea zbog straha da će ga pregaziti, ali policijska snimka je pokazala kako nije bilo znakova da je u životnoj opasnosti, kao ni razloga za sumnju da je DuBose naoružan.
 
 
U ponedjeljak je održan veliki prosvjed u znak podrške Samu DuBoseu na kojem su se okupile stotine ljudi. Pojavilo se i nekoliko prosvjednika koji su bili na Tensingovoj strani.
 
Okupljeni su izjavili da zahtijevaju pravdu za DuBosea te žele poslati poruku mira protiv nasilja, dok su oni na strani policajca rekli da su otkazali veći prosvjed zbog prijetnji koje su primili putem interneta. 
 
Jedan od prosvjednika je o nekolicini koja je prošetala mostom Purple People Bridge u znak podrške policajcu izjavio da hodaju za ubojice, za čovjeka koji je ubio osobu na temelju rase. 

Pročitajte više