Prosvjed u turističkom mjestu u Hercegovini, zatvaraju im cestu za vrijeme sezone

Ilustracija: Frano Matic/Pixsell

MJEŠTANI turističkog mjesta Počitelja prosvjedovali su danas zbog najavljene povremene obustave prometa na središnjoj magistralnoj cesti M-17 u Hercegovini tijekom sljedeća tri mjeseca, zbog čega bi u jeku turističke sezone mogli imati velike gubitke. 

"Nijednim alternativnim pravcem turisti ne mogu doći u Počitelj i to je neprihvatljivo. Borit ćemo se svim sredstvima da se ovo obustavi", izjavila je medijima na prosvjedu predsjednica Turističkog društva Počitelj Jadranka Dizdar.

Svakodnevnim blokadama prometa nanijet će se velika šteta Počitelju, mjestu koje brojni turisti posjećuju cijele godine, a napose ljeti, poručila je.

Radovi na pristupnoj cesti

Vlasti su najavile da će od utorka svakodnevno u tri navrata, od 9 do 12:15, od 13:15 do 15 sati i od 17 do 19 sati, osim nedjeljom i blagdanima zaustavljati promet na magistralnoj prometnici koja povezuje Mostar i Metković radi izgradnje pristupne prometnice prema budućoj autocesti na koridoru Vc.

Radovi bi trebali potrajati do sredine kolovoza, najavili su iz poduzeća Autocesta Federacije BiH. 

Počitelj je srednjovjekovni gradić (14. stoljeće) nedaleko od Čapljine u Hercegovini, koji tijekom cijele godine posjećuju turisti, a napose u ljetnome razdoblju. 

Pročitajte više