Protiv HDZ-ovog šamana još uvijek nema prijave za novogodišnji tulum, a on juri za petim mandatom

"NEMA nikakvih izjava za medije više. Isusa su kraće mučili nego mene", kratko je odbio komentirati Novom listu načelnik Saborskog, šaman Luka Hodak, koji će se ipak u svibnju kandidirati za još jedan mandat.

Hodak je postao top-tema u medijima na Novu godinu kada je otkriveno da je bez premca proveo najluđu novogodišnju noć. Prilikom proslave na njegovu imanju u vigvamu njegov je sumještanin Ratko Barić pao u vatru koju su zapalili usred vigvama i poginuo. Ostali su sudionici zabave završili na psihijatriji, jer su zbog konzumiranja toksične biljke bunike imali izluđujuće halucinacije.

Hodak ih je u intervjuima kasnije nazvao "amaterima" jer su uz buniku, koja se konzumira u šamanskim obredima, konzumirali i alkohol. On je nakon tuluma podnio ostavku na mjesto načelnika, ali ona nije prihvaćena.

"Znamo da je prošlo dosta vremena, ali Državno odvjetništvo još uvijek vijeća"

Zanimljivo je da ni gotovo četiri mjeseca nakon najluđeg novogodišnjeg tuluma u Hrvata i dalje ne postoji ni kaznena ni prekršajna prijava protiv čovjeka na čijem je tulumu izgorio njegov gost.

"Policija je radila na ovom slučaju i proslijedila Državnom odvjetništvu sve nalaze. Znam da je prošlo dosta vremena, ali koliko znam Državno odvjetništvo još uvijek nije odredilo hoće li to biti kaznena ili prekršajna prijava, tako da bih vas za daljnje informacije uputila na njih", kaže Tanja Petrić glasnogovornica PU karlovačke.

Što se tiče županijskog HDZ-a, njegov šef Ivan Vučić kaže da je Hodakova kandidatura "najizvjesnija opcija, no od općinskog odbora konačnu informaciju još nismo dobili. To je stvar HDZ-a Saborskog. Oni odlučuju o tome, a ne mi u središnjici".

Šuška se i da će u Saborskome, kojim već pet mandata uzastopce neprikosnoveno vlada šaman Hodak,  HDZ koalirati s lokalnim HNS-om, a da bi kao donačelnik mogao biti Nikola Grba, predsjednik lokalne organizacije HNS-a. To će biti prvo koaliranje te dvije stranke u Karlovačkoj županiji.

A.B.

Pročitajte više