Protuteroristička operacija u Rusiji. Teroristi zapucali na FSB-ovce, grad u blokadi

Screenshot: X

Režim protuterorističke operacije proglašen je u Naljčiku, administrativnom središtu ruske republike Kabardino-Balkarije na sjeveru Kavkaza, priopćio je operativni stožer. 

"Na temelju zahtjeva saveznog zakona o suzbijanju terorizma, u cilju sprječavanja terorističkog akta, utvrđivanja odgovornih i minimiziranja posljedica, donesena je odluka godine o proglašenju režima protuterorističke operacije", navele su vlasti u priopćenju. 

"Umjesto da se predaju, otvorili su vatru"

Kako je precizirao ruski Nacionalni antiteroristički odbor, na navedenom području "tijekom trajanja protuterorističke operacije do daljnjega će biti na snazi niz posebnih mjera i privremenih ograničenja", prenosi državna novinska agencija RIA Novosti.

"Tijekom provođenja operativnih potraga u Kabardino-Balkariji od sigurnosnih tijela, zaprimljene su informacije o tome gdje se nalaze naoružane osobe koje sudjeluju u terorističkim aktivnostima. Specijalne snage FSB-a su ih blokirale na području grada Naljčika", tvrdi Nacionalni antiteroristički odbor. 

"Kao odgovor na ponudu da polože oružje i predaju se vlastima, banditi su otvorili vatru na specijalne snage. Koordinaciju aktivnosti snaga reda i mira osigurava operativni stožer Nacionalnog antiterorističkog odbora", dodaje se. 

Pročitajte više