Prva žrtva sporazuma Čačić - Bandić: Maja Dvornik ubuduće kao nezavisna vijećnica u Splitu

Foto: Facebook

SPORAZUM Čačić - Bandić potpisan prije nekoliko dana u želji da se objedine glasovi Stranke rada i Reformista ubrao je svoju prvu "žrtvu". Maja Dvornik, gradska vijećnica u Splitu, obavijestila je kako će ubuduće nastupati kao nezavisna vijećnica. Nije se ispisala iz Čačićeve stranke, ali spremna je i to učiniti ako bude potrebno. U Gradsko vijeće ušla je kao zamjena don Ivana Grubišića, a u međuvremenu je pristupila novoj stranci bivšeg šefa HNS-a. Suprug Joško Dvornik bio je u prošlom sazivu vijećnik upravo te stranke.

"Nisam za prodaju"

Dvornik je za Index rekla par riječi oko svoje odluke.

"Ja svoj obraz neću prodavati. Pokazala sam svojim dosadašnjim radom u Gradskom vijeću da nisam za prodaju i ne želim da me se veže uz gradonačelnika Ivu Baldasara, koji je već potpisao sporazum sa Bandićem pa je logično u savezu i sa Reformistima. Mislim da će nam to štetiti, ja ću se vrlo jasno ograditi od toga i ubuduće ću djelovati u Gradskom vijeću kao nezavisna vijećnica", kazala je Dvornik.

"Ne postoji segment djelovanja Ive Baldasara koji sam spremna podržati"

Članove Reformista u Splitu nitko ništa nije ni pitao oko udruživanja sa Bandićem i Baldasarom, otkrila nam je Dvornik.

"Kao članica Narodne stranke - Reformisti ne podržavam odluku predsjedništva da na predstojeće parlamentarne izbore izlazi zajedno sa strankom Bandić Milan, što bi u desetoj izbornoj jedinici značilo da Reformisti izlaze na izbore i sa nezavisnom listom Ive Baldasara. Kao što se vidjelo iz mog dosadašnjeg rada na sjednicama Gradskog vijeća, ne postoji niti jedan segment djelovanja aktualnog gradonačelnika kojeg sam spremna podržati. Po mom sudu, izbori nisu puka matematika i političko umrežavanje zbog prikupljanja glasova kako bi se zauzele fotelje, već mogućnost izbora dokazanih stručnjaka koji mogu nešto konkretno napraviti za zajednica", komentirala je Dvornik.

Pročitajte više