Prvi hrvatski redarstvenik nije postao beskućnik: Ljubičić se postrojio sa suborcima

PRVI hrvatski redarstvenik i prvi ratni zapovjednik antiterorističke postrojbe Vojne policije Ljubomir Ljubičić ipak danas sa obitelji nije deložiran iz svoga stana u zagrebačkoj Teslinoj ulici.

Deložaciju ratnika je jučer stopirao ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko, a Ljubičić je danas bio na postrojavanju članova udruge Prvi hrvatski redarstvenik u Policijskoj akademiji u Zagrebu. U odgađanju deložacije koja se trebala obaviti danas u 11 sati pomogla je organizirana akcija građana koji su mail premijerke Kosor zatrpali prosvjednim porukama.

U slučaju deložacije obitelj će se naći na ulici

Ljubičić već 20-ak godina živi u stanu od 29 četvornih metara u zagrebačkoj Teslinoj ulici, a kao formalni ovrhovoditelj stana je potpisana odvjetnica Ivana Vukorepa, kći uglednog odvjetnika Ante Vukorepe. Žalba obitelji Ljubičić, koja je mogla spriječiti ili odgoditi deložaciju, je nestala na zagrebačkom Općinskom sudu.

U stanu s Ljubičićem živi supruga i četvero djece koji će se, ako se deložacije dogodi, naći na ulici. U taj su stan uložili 200 tisuća kuna svoga novca, a Ljubičić suglasnost za stanovanje ima od prvotnih vlasnika zgrade. Odvjetnik Ante Vukorepa tvrdi kako sa slučajem nema ništa. Na današnjem postrojavanju su bili ministar policije Tomislav Karamarko i premijerka Jadranka Kosor.

Obitelj ostavila poruku za odvjetnike koji ih žele izbaciti

Dok je Ljubičić bio na postrojavanju, njegova obitelj je kod svoga stana čekala policajce koji su trebali obaviti deložaciju. Na vrata stana su ostavili "likovnu" poruku za odvjetničku obitelj koja traži njihovo izbacivanje. Na kutiji su stavili fotografije vuka uz kojega stoji nacrtana repa, a preko sredine je nalijepljen natpis Remetinec.

Ministar unutarnjih poslova danas je kazao kako nije primjereno da se deložira obitelj Ljubičić prije nego se pokušaju pronaći mogućnosti da se taj problem riješi. "Saznao sam iz novina da je riječ o našem pripadniku Prvog hrvatskog redarstvenika, o hrvatskom branitelju, ali i bez obzira na to, radi se o obitelji s četvero djece", kazao je Karamarko te dodao kako je njegovo Ministarstvo u dogovoru sa sudom odgodilo deložaciju.

Traži se trajno rješenje

Karamarko je kazao da je nužno naći trajno stambeno rješenje za obitelj Ljubičić te da su sada od suda samo dobili određeno vrijeme u kojem treba riješiti problem. MUP će zajedno sa ministarstvima branitelja i obrane pokušati trajno smjestiti Ljubomira Ljubičića.

Pročitajte više