Prvi istup američke učiteljice koju je upucao učenik (6): Mislila sam da sam mrtva

Screenshot: NBC Today

6. SIJEČNJA ove godine šestogodišnji učenik ustrijelio je svoju učiteljicu u američkom gradu Newport Newsu. 25-godišnju učiteljicu Abigail Zwerner upucao je u ruku i prsa, ali je ona preživjela napad.

Abigail Zwerner sada se prvi put javno oglasila nakon što je upucana. Detaljno je za NBC Today opisala, kako kaže, dan užasa. Kako prenosi BBC, rekla je da nikada neće zaboraviti izraz dječakova lica kada je uperio pištolj u nju.

"Mislila sam da sam mrtva"

"Mislila sam da sam mrtva", rekla je o trenutku kad je upucana i dodala da se jasno sjeća da je vidjela pištolj uperen u sebe.

"Sjećam se izraza njegova lica. Sjećam se da sam nešto osjetila. Bio je to prilično zastrašujući dan", ispričala je učiteljica.

Da joj metak nije prvo prošao kroz ruku, vjerojatno ne bi preživjela

"Početni hitac mi je prošao kroz lijevu ruku te je došlo do puknuća središnje kosti i ozljede kažiprsta i palca. Hitac je zatim prošao kroz moja prsa ovdje. Ovdje imam ožiljak i krhotine metka su još uvijek tu", rekla je pokazujući točno iznad srca.

Učiteljica je otkrila da su joj liječnici u bolnici rekli da je prostrijelna rana mogla biti fatalna, ali vjerojatno joj je spasilo život to što joj je metak prvo prošao kroz ruku.

"Imam noćne more"

U prvim trenucima nakon što je upucana, učiteljica je rekla da su joj prve misli bile o sigurnosti njezinih učenika. Izvela ih je iz učionice unatoč tome što je bila pogođena.

"Nisam sigurna da će šok ikada nestati... Svakodnevno razmišljam o tome", zaključila je učiteljica te otkrila da ponekad ima noćne more i teško ustaje iz kreveta.

Rekla je da i planira tužiti školu. Naime, njezin odvjetnik naveo je da su čelnici škole više puta upozoreni da navedeni učenik posjeduje oružje te da škola nije adekvatno reagirala. Nakon incidenta škola ima stalno osiguranje te je postavila detektore metala.

Pištolj legalno posjedovala majka

Policija je rekla da je pištolj koji je dječak u školu donio u ruksaku legalno posjedovala njegova majka.

Državni odvjetnik već je najavio da neće dizati optužnicu protiv dječaka jer mu se čini da on ne bi mogao izdržati suđenje te da je premlad da razumije pravni sustav.

Pročitajte više