Prvi profesionalni voditelji sastanaka u Hrvatskoj spremni za obavljanje dužnosti

POD POKROVITELJSTVOM USAID-ovog Projekta tripartitnog dijaloga završena je obuka prvih hrvatskih facilitatora – stručnjaka za vještine i tehnike uspješnog vođenja sastanaka i pregovora.

Kandidatima je diplome danas u hotelu Panorama uručio direktor misije USAID-a u Hrvatskoj g. Bill Jeffers.

Uvidjevši potrebu za takvim stručnjacima, Projekt tripartitnog dijaloga, baveći se unaprjeđenjem dijaloga među hrvatskim socijalnim partnerima, inicirao je obuku za 23 kandidata različitih profesionalnih iskustava, kako bi oni u Hrvatskoj postali pioniri ove učinkovite tehnike što se diljem svijeta koristi u izgradnji dijaloga na široj razini.

Trening se odvijao u tri faze, a vodili su ga američki stručnjaci za facilitaciju i pregovaranje g. Edward Comstock i gđa Jackie Vavra.

Dok su se u prvoj fazi polaznici upoznavali s idejom, osnovnim vještinama i alatima facilitacije, drugi je dio treninga uključivao metode i pomagala za djelotvornu facilitaciju, kao i sofisticirane tehnike analiziranja i rješavanja problema te etiku facilitiranja.

Završna faza treninga omogućit će facilitatorima uvid u dodatne alate koji se koriste prilikom intervencija, a vezani su uz neverbalnu komunikaciju, rad s problematičnim ličnostima te neke od široko primjenjivih menadžerskih metoda.
"Ovo je značajan trenutak jer vještine koje ste na ovome treningu svladali uvelike će pomoći Hrvatskoj, kako u razvoju unutarnjeg dijaloga tako i razvoju dijaloga s Europom i svijetom, pogotovo u ovom razdoblju na pragu ulaženja u Europsku uniju.", obratio se prvim profesionalnim voditeljima sastanaka, pri nego što im je podijelio diplome, g. Bill Jeffers, direktor misije USAID-a u Hrvatskoj.

Radi što boljeg upoznavanja javnosti s temom, postavljena je internetska stranica na adresi www.msi.hr, na kojoj se mogu naći detaljne informacije o procesu facilitacije i facilitatorima.

Pročitajte više