Prvi susret Ive Josipovića i Borisa Tadića organizira predsjednik Mađarske

PRVI susret Ive Josipovića i Borisa Tadića organizirat će, kako se čini, Laszlo Solyom. Mađarski predsjednik danas je Josipoviću predložio trilateralni sastanak između Hrvatske, Srbije i Mađarske, a Josipović je odmah prihvatio njegovu inicijativu.

"Drago mi je što sam u Mađarskoj naišao na zajednički pristup regionalnoj politici", rekao je Josipović tijekom svog prvog posjeta Mađarskoj i naglasio kako je suradnja koja će dovesti do stabilnosti regije jedan od njegovih glavnih vanjskopolitičkih ciljeva. "Zbog toga pozdravljam i ideju trilateralnog sastanka", kaže Josipović.

Iz Srbije još nije stigao odgovor Borisa Tadića, ali mađarski predsjednik Solyom očekuje da će biti pozitivan. On je podsjetio kako su se trilateralni sastanci na ovoj razini već održavali pa su se predsjednici Mađarske, Srbije i Hrvatske posljednji put susreli u Kopačkom ritu 2007. godine.

Josipović i Solyom su razgovarali i o gospodarstvu i o hrvatskim pregovorima s EU-om, kojima Mađarska daje punu podršku. Oba su predsjednika izrazila nadu da će Hrvatska i Mađarska i u budućnosti nastaviti sa sjajnom suradnjom i dobrosusjedskim odnosima.

Pročitajte više