Prvi svjetski kongres dječje kirurgije u Zagrebu od 22. do 27. lipnja

Prvi svjetski kongres dječje kirurgije održat će se od 22. do 27. lipnja u Zagrebu i okupit će oko 1.200 dječjih kirurga iz 62 zemlje, rečeno je na konferenciji za novinare održanoj danas u Zagrebu u povodu održavanja Kongresa.

"Godinama smo se trudili dokazati da su Hrvatska i Zagreb idealni za organizaciju stručnih skupova na najvišoj razini i drago nam je da smo u tom uspjeli", rekao je predsjednik Kongresa Ivan Fattorini.

Tijekom petodnevnog kongresa održat će se i nekoliko popratnih događanja - sastank Vijeća delegata Svjetske organizacije društava dječje kirurgije čiji se sastanci održavaju svake tri godine, zatim generalna skupština Europskog udruženja dječjih kirurga, Međunarodni tjedan pedijatrijske medicine te Šesti kongres Hrvatskog pedijatrijskog društva.

Prvi svjetski kongres dječje kirugije održat će se u krugu tzv. "open space congress centra" na više lokacija: u hotelu Opera, Muzeju Mimara, Hrvatskoj gospodarskoj komori, Hrvatskom novinarskom društvu te Klinici za dječje bolesti Zagreb u Klaićevoj ulici.

Organizratori kongresu su Svjetsko udruženje dječjih kirurga i Hrvatsko društvo za dječju kirurgiju, a pokrovitelj kongresa je hrvatski predjednik Stjepan Mesić.

(Hina) xmt yjn

Pročitajte više