Prvi takav slučaj: Britanac umro u Australiji od ugriza morske zmije

Foto: 123rf

BRITANSKI državljanin umro je nakon što ga je u Australiji, dok je lovio ribu iz svog čamca, ugrizla morska zmija, objavila je lokalna policija, a prenosi BBC.

22-godišnjeg mladića zmija je ugrizla u četvrtak ujutro oko 9 sati po lokalnom vremenu, u trenutku kada je vadio mrežu iz mora. Ribario je u blizini otoka Groote Eylandt, na obali Sjevernog teritorija, saveznog teritorija Australije.

Hitna služba stigla je na mjesto nesreće, no nisu uspjeli spasiti mladića.

Prva zabilježena smrt od ugriza morske zmije u Australiji

Ovo je, čini se, prva zabilježena smrt od ugriza morske zmije u Australiji, piše BBC.

Tijelo mladog muškaraca odvezeno je istog dana na obdukciju u obližnji grad Borroloola, izjavila je policija Sjevernog teritorija.

"Pružit ćemo svu potrebnu podršku obitelji britanskog državljanina koji je preminuo na području Sjevernog teritorija i u stalnom smo kontaktu s australskim vlastima“, rekao je glasnogovornik britanskog Visokog povjerenstva.

Policija nije dala informaciju o kojoj vrsti morske zmije se radi.

Otrovne, ali ne i smrtonosne

Morske zmije vrlo su otrovne, no zbog toga što rijetko dolaze u kontakt s ljudima, nema puno slučajeva ugriza, piše BBC.

"Mladić stvarno nije imao sreće. Uglavnom su to vrlo nježne životinje i ronioci često rone s njima. No prilikom pecanja, mogu se zaplesti u mreže i postati opasne iz straha ili zbog nanesenih ozljeda", izjavio je za BBC profesor Bryan Fry sa Sveučilišta Queensland.

Pročitajte više