Prvog dana nastave cijeli razred zagrebačke gimnazije završio u izolaciji

Ilustracija: Dusko Jaramaz/PIXSELL

CIJELI razred jedne zagrebačke gimnazije završio je u izolaciji već prvog dana nastave, javlja Dnevnik.hr. Razlog? Sumnja na zarazu jednog učenika koronavirusom.

"Izolacija za cijeli razred određena je samo za jedan dan - utorak, kad su učenici imali nastavu online. Školski epidemiolog radi na slučaju te se čekaju upute o tome koliko učenika će se vratiti na nastavu u školu, a koliko će ih ostati u izolaciji kod kuće", rekao je ravnatelj gimnazije.

"Nadamo se da neće izostati cijeli razred"

"Nadamo se da neće cijeli razred izostati", rekao je ravnatelj te dodao da su roditelji obaviješteni jučer popodne, kad su ih kontaktirali epidemiolozi.

S obzirom na to da su epidemiološke upute za novu školsku godinu malo blaže, predlaže se da, u slučaju zaraze u razredu, u izolaciju ne idu svi učenici iz odjela, već samo oni koji su bili i sjedili u neposrednoj blizini zaraženog učenika, navodi Dnevnik.hr.

U Zagrebu je, inače, 6. rujna zbog pozitivnog nalaza testa kod tri učenika i jedne spremačice izrečena mjera samoizolacije za šest učenika srednjih škola.

Pročitajte više