PSD najavio prigovor USKOKU: Niste na pravi način istražili slučaj Karamarko!



"PARTNERSTVO za društveni razvoj podnijet će prigovor Kolegiju Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta vezano uz njihovo rješenje o odbačaju kaznene prijave protiv ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka i gradonačelnika Obrovca Ante Župana", stoji u priopćenju ove nevladine organizacije.

Niste poduzeli sve radnje!

Podsjetimo kako je USKOK jučer odbacio kaznenu prijavu koju je Partnerstvo za društveni razvoj podnijelo 29. lipnja 2011. protiv ministra Karamarka i gradonačelnika Župana. Kaznena prijava je podnijeta zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti i poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti te udruživanja u svrhu počinjenja kaznenih djela. U priopćenju PSD-a podsjeća se kako su USKOK-u predil sveobuhvatnu prijavu protiv Karamarka i gradonačelnika Obrovca te drugih povezanih osoba.

"Iz istraživanja koje je predhodilo prijavi protiv ministra unutarnjih poslova je bilo evidentno da tijela državne vlasti odnosno organi kaznenog progona do sada nisu poduzeli sve odgovarajuće radnje sukladno postojećem pravnom okviru u predmetima u kojima je postojala poveznica s Ministrom unutarnjih poslova Tomislavom Karamarkom", ističe se u priopćenju kojeg potpisuje Munir Podumljak čelnik udruge.

Nastavljaju vlastitu istragu protiv Karamarka


Kako naglašavaju iz PSD-a, s obzirom da u detaljnom obrazloženju odbačaja prijave koje nam je uputio USKOK, pogotovo u točkama u kojima je došlo do odbačaja prijave, postoje dijelovi koji predstavljaju kontradiktorne informacije izdane od istih državnih tijela koje je kontaktirala i udruga Partnerstvo za društveni razvoj, smatramo kako nema drugog načina osim nastaviti rad po predmetu sumnji u  protuzakonitosti u radu i djelovanju Ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka.

"Javnost će o detaljima biti pravodobno informirana, čim se poduzmu sve pravne radnje na koje nas obvezuje postojeći zakonski okvir", zaključuje se na kraju.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.