PU osječko-baranjska: Policija nije uporabila sredstva prisile jer bi time izazvala veću štetu

KASNO navečer iz Policijske je uprave Osječko-baranjske stiglo priopćenje o privođenju Branimira Glavaša u osječki pritvor.

U priopćenju se kaže kako je navedena PU nalog Županijskog suda u Osijeku zaprimila danas, te da su se tijekom večeri policijski službenici uputili na adresu prebivališta okrivljenika kako bi mu isti službeno uručili. To su učinili u prisustvu odvjetnika i dvadesetak građana koji su bili u stanu.

"Nakon uručenja naloga okrivljenik se s okupljenim građanima, protivno zakonitim upozorenjima i zapovijedima policijskih službenika uputio prema objektu zatvora u Osijeku gdje su ga oko 20.50 preuzeli pripadnici pravosudne policije." - dodaje se u priopćenju.

Nadalje se navodi kako su bile stvorene zakonske pretpostavke za uporabu sredstava prinude, no da ih policajci nisu upotrijebili budući da je postojala mogućnost da uporabom bude izazvana veća štetna posljedica od one koja je prijetila protupravnim ponašanjem skupine. Osim toga nije postojala opasnost od bijega okrivljenika.

"Načelnik PU prosudbe i odluke nadležnih policijskih rukovoditelja ocijenio je taktički ispravnim i zakonitim" - zaključuje se u priopćenju osječke policije.

Pročitajte više