Pucnjava u Americi: Ubijeno pet osoba i ranjeno pet policajaca. Ubijen i napadač

Foto: EPA

PET osoba je ubijeno, a pet policajaca ranjeno u predgrađu Chicaga, nakon što je napadač otvorio vatru u industrijskom skladištu u Aurori, izjavili su policijski službenici.

Napadač je ubijen, a policija je priopćila da je bio zaposlen u industrijskom kompleksu u Aurori, gradu 80 kilometara udaljenom od Chicaga.

Ranjeni policajci su zbrinuti u lokalnoj bolnici i njihovo stanje je stabilno.

Predsjednik Donald Trump je informiran i prati stanje u Aurori, rekla je glasnogovornica Bijele kuće Sarah Sanders.

Pucao po policajcima

Šefica policije Kristen Ziman je obavijestila javnost kako je napadač ubijen.

45-godišnji Gary Martin bio je zaposlenik tvrtke po kojoj je pucao, a koristio je pištolj Smith & Wesson. Ubijen je nakon što je počeo pucati po policajcima. Kaos u tvrtki je trajao 90 minuta, rekla je Ziman.

Jedan policajac je ranjen dok su se približavali zgradi, a ostala četvorica su upucana unutar zgrade.

"Moja sućut svim žrtvama i njihovim obiteljima koji su taj dan samo otišli na svoj posao", rekla je .

Zaposlenik pucao po kolegama

Do pucnjave je došlo u tvrtki Henry Pratt, obavijestila je policija. John Probst, zaposlenik tvrtke Henry Pratt, bio je u zgradi za vrijeme pucnjave. Za ABC 7 Chicago je rekao kako je prepoznao napadača. Radio je s njim u istoj tvrtki. Ispričao je kako je vidio napadača kako trči niz hodnik s pištoljem na koji je bio pričvršćen zeleni laser. 

Kaže kako je vidio jednu upucanu osobu koja je "puno krvarila". Rekao je da je zajedno s još jednim kolegom pobjegao na stražnji izlaz i čuo još nekoliko hitaca kad je izašao.

Bolnice primile ranjene

Veliki broj policijskih i vatrogasnih vozila je okružio područje pucnjave. Unutar zgrade u trenutku pucnjave je bilo 30 zaposlenika. Tvrtka se nalazi u blizini nekoliko škola.

Okolne bolnice su primili ranjene, a iz bolnice Rush-Copley Medical Center javljaju kako su primili dva pacijenta s ozljedama koje nisu opasne po život. 

 

Policija je nakon napada pretražila zgradu po zgradu u području, u potrazi za ranjenima i potencijalnim ostalim napadačima. 

Roditeljima je savjetovano da se jave školama koje otkazuju nastavu i puštaju učenike u intervalima od 40 minuta.

 

Pročitajte više