"Pukanić je svojim pisanjem zaustavio najjaču mafijašku organizaciju na Balkanu"

RATKO KNEŽEVIĆ, bivši novinar i insajder u crnogorskoj vlasti te kum crnogorskog premijera Mile Đukanovića, u intervjuu za podgoričke Vijesti je rekao kako iza atentata na Ivu Pukanića stoji duhanski kartel, koji je pokušao i medijski zagospodariti prostorom bivše Jugoslavije. Naveo je i kako je Stanko Subotić Cane iz pritvora u Moskvi pušten zahvaljujući vezama Olega Deripaske, jednog od najbogatijih Rusa, i crnogorskog biznismena Zorana Bećirovića, koji je posljednjih godina izgradio poslovno carstvo u Rusiji, a inače je i Đukanovićev bliski prijatelj.

"Pukanićev život je bio kronika najavljene smrti od kada je svojim pisanjem zaustavio najjaču mafijašku organizaciju na Balkanu"

Knežević je rekao kako je njegov kum Đukanović nekoliko puta posjetio Caneta u Moskvi: "Dok je bio u kućnom pritvoru u hotelu Ritz Carlton, u više navrata ga je posjećivao njegov najbolji prijatelj Milo Đukanović. Neka se Đukanović ne iznenadi ako se uskoro pojavi snimak Canetovih i njegovih zabava, uz `specijalne efekte` u istom hotelu".

"Pukanićev život je bio kronika najavljene smrti od kada je svojim pisanjem zaustavio najjaču mafijašku organizaciju na Balkanu. Da nije bilo njega, danas bi taj kartel vladao ne samo Crnom Gorom već i Srbijom i Hrvatskom, a svoju je ugroženost Pukanić smrću dokazao", naveo je Đukanovićev kum. I sam Knežević, koji trenutno živi u Londonu, surađivao je sa talijanskom antimafijaškom službom pa je potom doznao kako je on "sljedeća meta vojnog krila duhanskog kartela".

"Pogledajte samo trag novca koji vodi prema pokušajima kontrole i preuzimanja medija, te njihovoj distribuciji u regiji. Obratite pažnju na nedavnu izjavu samog Subotića, u njemu naklonjenim novinama u Zagrebu, kako je dao 10 milijuna eura svojevremeno Demokratskoj stranci u Beogradu. Subotić i Đukanović odavno imaju plan zavladati medijskim i političkim prostorom bivše Jugoslavije, zbog svojih poslovnih interesa i ilegalnih aktivnosti. Eto, to je bio je taj `pakleni plan`, kojeg su Pukanić i njegov Nacional razotkrili, i zbog kojeg su Pukanić i Franjić poginuli. Nije moje da se bavim tom istragom. Na svu sreću, policije i tužiteljstva Hrvatske i Srbije, uglavnom su taj slučaj riješile. Valjda će doći i do nalogodavca, ili više njih, ubrzo", nastavio je Knežević.

"Rekao nam je, glasno i jasno da je dobio ponudu da nas obojicu likvidira"

Knežević kaže kako se svojevremeno njemu i Pukaniću javio poznati nikšićki ubojica Vesko Vukotić. "Rekao nam je, glasno i jasno, a u Pukanićevoj arhivi sam siguran da ima i snimka tog razgovora, da je dobio ponudu da nas obojicu likvidira, a za uzvrat će presuda suda u Kotoru i po njoj izdata tjeralica biti poništene. Imam indicije da je Vukotić o tome i sličnim `narudžbama` nedavno razgovarao sa srpskim istražiteljima koji rade na slučaju ubojstva Ive Pukanića i Nike Franjića", naveo je Knežević.

Pročitajte više