Pukanić pristao na sporazumni razvod braka, slijedi bitka za kći Saru

NA OPĆINSKOM sudu u Zagrebu započela je danas brakorazvodna parnica Ive i Mirjane Pukanić, na kojoj je odvjetnik Ive Pukanića, Veljko Miljević, kazao kako se njegov klijent slaže sa zahtjevom za razvod braka.

Na sudu se raspravljalo koji Centar za socijalnu skrb će biti zadužen za postupak koji će odlučiti o tome komu će od supružnika pripasti kći Sara. Trebao je to biti Centar na Črnomercu, ali odvjetnik Mirjane Pukanić, Nebojša Bestić, tražio je da se nadležna ustanova promijeni jer u taj centar nemaju povjerenja pa je sud odlučio nadležnost dodijeliti Centru za socijalnu skrb u Velikoj Gorici.

Mirjana dopustila Sari da sama odluči s kim želi živjeti

Supružnici Pukanić na današnjem, prvom ročištu, nisu sudjelovali. Jedine značajnije promjene do kojih je došlo na prvom ročištu odnose se na zahtjev za skrbništvom Mirjane Pukanić, koja je svojoj maloljetnoj kćeri Sari ipak odlučila dopustiti da izabere s kojim roditeljem želi živjeti.

Izjavu odvjetnika Mirjane Pukanić, koji kaže kako je 17-godišnja kći Pukanićevih, Sara, već dovoljno stara da sama odluči s kime će živjeti,  odvjetnik Ive Pukanića smatra "očekivanom".

Kako je kazao u razgovoru za Index, danas je održano sasvim obično ročište. Nije, kaže, bilo posebnih rasprava jer je postupak pokrenut s obje strane pa je objedinjen. "To se smatra zajedničkim prijedlogom za razvod braka. No, budući da postoji zajedničko dijete stranaka, prema zakonu treba provesti postupak posredovanja, kojeg provodi Centar za socijalnu skrb, a koji će odlučiti što je u interesu djeteta", kaže Miljević.

Centar za socijalnu skrb provest će postupak u kojemu će sve stranke (Pukanićevi, članovi obitelji i ljudi njima bliski) biti pozivani na pojedinačne razgovore. Nakon što Centar provede postupak, dat će svoj obrazloženi prijedlog i mišljenje te ga uputiti sudu.

Sara prije mjesec dana napunila 17 godina, o njenoj sudbini odlučit će ipak Centar za socijalnu skrb

Službenici Centra će, između ostalog, razgovarati i sa Sarom Pukanić, koja je prije otprilike mjesec dana napunila 17 godina.

Nakon toga stranke se, ovaj put uključujući i Mirjanu i Ivu, vraćaju na sud te će biti donesena odluka o tome s kime će Sara živjeti.

Miljević pritom ne sumnja da će sud 17-godišnju kći dodijeliti ocu.

J.C./K.C.
Foto: S.G.F.

Pročitajte više