Pula: Najavljen ovogodišnji Međunarodni kazališni festival mladih

IZVEDBOM predstave "Prosidba" Antona Pavloviča Čehova u nedjelju, 11. srpnja, bit će otvoren ovogodišnji deveti po redu Međunarodni kazališni festival mladih (MKFM) koji Ove godine okuplja 250 sudionika uključujući 150 polaznika raznih radionica, najavio je ravnatelj Istarskog narodnog kazališta i voditelj festivala Robert Raponja na današnjoj konferenciji za novinare.

Ovogodišnji festival bit će posvećen poznatom ruskom dramaturgu A.P. Čehovu, a bit će podijeljen u tri bloka. Prvi dio festivala od 11. do 17. srpnja bit će posvećen radionicama za mlađe glumce i dramske pedagoge koji se žele dokazati u scenskom pokretu te steći glumačku i video naobrazbu. Drugi dio festivala obilježit će radionice namijenjene studentima iz dramskih akademija širom Europe, što je novost ovogodišnjeg festivala, dok će treći dio festivala koji će se održati od 10. do 25. kolovoza biti namijenjen lutkarskim radionicama koje će se odvijati u Labinu.

"Program ovogodišnjeg festivala je iznimno ambiciozan, a zanimanje polaznika je veliko s obzirom da su sve radionice gotovo već popunjene", rekao je Robert Raponja. Izvijestio je novinare kako će za trajanja Međunarodnog kazališnog festivala Istarsko narodno kazalište gostovati u Omišlju na festivalu pučkog teatra s predstavom "Štorija ud Otavija i Nikolete" te u Vodnjanu.

U sklopu ovogodišnjeg MKFM-a večeras će se u dvorani Istarskog narodnog kazališta predstaviti članovi kazališne skupine "Madhouse Theatre Company" kojom prigodom će izvesti Shakespeareova sabrana djela. Riječ je o, kako su i sami članovi ove kazališne skupine rekli, "veseloj jurnjavi kroz 37 Shakespeareovih djela u manje od dva sata koja prikazuje smiješnu stranu Shakespeareovih djela".

Za ovogodišnji 9. međunarodni kazališni festival mladih izdvojeno je oko 700 tisuća kuna od čega je Grad Pula izdvojio 500 tisuća dok ostatak iznosa pokrivaju Ministarstvo kulture, Istarska županija i sponzori.

Pročitajte više