Pula: Nastavljeno suđenje za krijumčarenje 300 kg kokaina

NA ŽUPANIJSKOM sudu u Puli danas je nastavljeno suđenje četvorici osumnjičenika za krijumčarenje 300 kilograma kokaina, zaplijenjenih u rujnu prošle godine.

Trojica hrvatskih državljana: 59-godišnji Draško Čubrilović i 44-godišnji Angel Andonov iz Zagreba, 29-godišnji Duško Kotlar iz Slavonskog Broda te slovenski državljanin Ernest Verglas (60) optužena su da su na Malim Antilima kupili veće količine kokaina te su u rujnu prošle godine drogu jedrilicom "Adelante" neovlašteno dopremili u Hrvatsku.

Četvorica optuženika uhićena su 15. rujna prošle godine u luci Veštar nedaleko od Rovinja, od kada su u pritvoru.

Čubrilović, Andonov i Kotlar na glavnoj su se raspravi branili šutnjom, a svoju je obranu danas iznio četvrtooptuženi Slovenac Ernest Verglas. Rekao jeo kako je za prvooptuženika Čubrilovića trebao zajedno s Kotlarom dovesti jedrilicu s Antila u Hrvatsku. Po njegovim riječima to su trebali učiniti njih dvojica sama, no kako mu je tijekom plovidbe pozlilo, poslije im se na jedrilici pridružio i prvooptuženik Čubrilović. U iskazu Verglas je rekao kako nije znao da prevoze kokain, nego da mu je Čubrilović pred Rovinjem kazao kako će uploviti u lučicu Veštar i ondje iskrcati kokain koji je skriven u jedrilici.

Nakon Verglesove na obranu se ipak odlučio i prvooptuženik Čubrilović, koji je također istaknuo kako nije znao da se u torbama nalazi kokain. Njemu je, kazao je Čubrilović, u tijeku plovidbe trećeoptuženi Kotlar kazao kako je na brod ukrcao kavu i cigarete.

Rasprava se na Županijskom sudu u Puli nastavlja sutra obranom drugooptuženika Angela Andonova i trećeoptuženika Duška Kotlara.

Pročitajte više