Puljak: Da su Plenković i Milanović stvarno htjeli pomoći Ukrajini, dogovorili bi se

SABORSKA zastupnica Centra Marijana Puljak gostovala je u studiju N1 televizije gdje je komentirala spor oko obuke ukrajinskih vojnika. Rekla je kako je klub njezine stranke odlučio da neće glasati o tom pitanju. 

Puljak je iskazala svoje nezadovoljstvo situacijom oko odluke u obuci ukrajinskih vojnika: “Na samom početku smo rekli da u takvoj drami, odnosno slobodno mogu reći cirkusu, ne želimo sudjelovati. Dakle, neosporna je naša podrška Ukrajini, ali ovdje se pitam je li neosporna podrška i predsjednika vlade i predsjednika države jer da su iskreno željeli pomoći Ukrajini, njih dvojica bi sjeli i dogovorili se.”

Suzdržani

Odluka kluba stranke Centar za sutrašnje glasanje je da će ostati suzdržanima: “Mi nećemo uopće sudjelovati u glasanju o tome. Bit ćemo u saboru, glasat ćemo o drugim točkama. Ima cijeli niz zakona koje moramo sutra izglasati. Međutim, ne želimo sudjelovati na ovaj način jer ovo je svedeno na to tko pripada kojem brdu, tko je jači, ako hoćemo upotrebljavati takvu terminologiju - čiji je veći.”

“To je zaista tragično da su sabor i saborski zastupnici uvučeni u igre neka dva nedorasla političara koja se ne mogu i ne žele o ovoj temi dogovoriti. To više nije pitanje Ukrajine. Kao što smo rekli, podržali smo Deklaraciju o Ukrajini, podrška je zaista neosporna. Na kraju krajeva i ovu obuku podržavamo, ali na ovaj način ne želimo sudjelovati.” Puljak kaže da se ne boji etikete političke kukavice zbog neglasanja.

Zaboravlja se na Ukrajinu

“To je sad već dovedeno to toga da se i međunarodni političari i institucije pitaju što se događa u našoj državi, zašto nam se predsjednik vlade i države oko ove teme ne slažu. Ovdje se nije niti pokušalo doći do suglasnosti. Kad nije bilo pokušaja uopće doći do zajedničkog stava, tu sabor nema što raditi. Na ovaj način gaziti institucije vlastite države nije primjereno”, smatra Puljak.

Na pitanje o tome je li ovo palac dolje za predsjednika Milanovića, Puljak govori: “Evo vidite u što smo dovedeni, sad se već dogovaraju tabori. Zaboravlja se uopće na temu Ukrajine. Na kraju smo dovedeni do toga da nitko ne priča o ratu koji treba zaustaviti.”

Pročitajte više