Puljak na sučeljavanju: Onaj tko nije imao seksualne maštarije, neka baci prvi kamen

Screenshot: Slobodna Dalmacija/Facebook

U SPLITSKOJ kinoteci Zlatna vrata, u organizaciji Slobodne Dalmacije, sučelili su se kandidati za gradonačelnika. Na današnjem sučeljavanju je naglasak trebao biti na aktualnim pitanjima, problematici turizma i komunalnim problemima.

Sučeljavanje su moderirali novinari Slobodne Dalmacije Nataša Bakotić i Damir Šarac.

Na sučeljavanju su sudjelovali Zoran Đogaš (kandidat HDZ/HSS-a), Ante Franić, nezavisni, Željko Kerum (HGS), Josip Markotić (Most), Davor Matijević (SDP), Ivica Puljak (Centar), Kristina Vidan (Pametno za Split i Dalmaciju), Tamara Visković (Možemo/Nova ljevica) i kandidat Domovinskog pokreta (DP) Aris Zlodre.

Puljak: Tko nije imao seksualne maštarije, neka baci prvi kamen

Na početku sučeljavanja Puljak proziva Keruma zbog dugova koje nije vratio i optužuje ga za licemjerje zbog prozivanja bivšeg Puljkovog vijećnika oko eksplicitnih poruka.

"Kad se govorilo o Petrovoj ljubavnici, nitko od nas nije ništa rekao, a jučer Grmoja govori da nas treba ukinuti", rekao je Puljak.

"Onaj tko od nas nije imao seksualne maštarije, neka baci prvi kamen", kaže Puljak. Splićani su shvatili da su HDZ i Kerum krivi za loše stvari u Splitu, a ne seksualnost jednog mladog čovjeka, rekao je.

Kerum: Grad je u blokadi, u Puljkovoj stranki nema stege

Kerum kaže da se ovdje vidi Puljkova frustriranost.

"Oni su napravili nered u Splitu, za očekivati je da se nešto ovako događa. Split je blokiran sa svih strana, djeca nisu u vrtiću. Da je Puljkova stranka ozbiljna, takvi ljudi ne bi bili u stranci. Druge stranke to sankcioniraju, u Puljkovoj stranki nema stege", kaže Kerum.

"Puljak je dao otkaz invalitkinji jer je iz mog sela i ima isto prezime. Vi ste bolesni", rekao je Kerum.

Đogaš: Bilo bi fer da se zahvali HDZ-u

Đogaš parafrazira stih Arsena Dedića. "Ako je HDZ kriv za sukob policije i Torcide, onda je HDZ kriv jer su Puljak i Đogaš dobili subvencionirani kredit. HDZ je kriv jer je 20-ak osoba u CERN-u. HDZ je kriv za puno stvari. Bilo bi fer da se to kaže i zahvali HDZ-u", kaže Đogaš.

Mostov Markotić kaže da su bili korektni saveznici i da nije ok ovako im vraćati. Puljak kaže da je govorio o moraliziranju. "Vaš šef stranke je promijenio statut da zaposli kuma, a vi sad govorite o zapošljavanju", rekao je Puljak.

Markotić kaže da on to ni ne brani.

SDP-ov Matijević proziva Puljka zbog izjave o seksualnosti invalida.

Franić: U Splitu nema mafije, mi smo siguran grad

Franić kaže da aferu s eksplicitnim porukama nije napravila mafija jer u Splitu nema mafije. "Mene brine da je Baričić nudio zapošljavanje. Brine me da Puljak proziva kriminalce, mi smo siguran grad", rekao je i prozvao Puljka da šalje lošu sliku o gradu.

Kristina Vidan kaže da je Baričić koristio svoju funkciju da bi nagovarao nekog na seks i da tu nije bitno jesu li te osobe stvarne.

Tamara Visković kaže da se radi o mučnoj situaciji te da su riječi i postupci u konverzaciji duboko uznemirujuće. "Uznemirujuće je da netko to može napraviti političkom protivniku, ali to nikog ne opravdava. Duboko mi je mučna medijska situacija koje se stvorila", rekla je Visković i dodala da ovo nije situacija na kojoj treba skupljati političke bodove.

Matijević: Puljak opisao invalide kao frikove

Aris Zlodre (DP) kaže da je ovo nemoguće opravdati. Kaže da poznaje bivšu ravnateljicu Instituta Ruđer Bošković i da nije trebala dobiti otkaz. "Ja mislim da jedina moralna stvar koju možete napraviti je otići", rekao je Puljku.

Puljak kaže da je Franić ranije najavio da imaju nešto protiv Puljka. "Matijević, niste ni jednom riječju osudili onog tko je ovo napravio", rekao je Puljak.

Matijević kaže da je Puljak opisao invalide kao frikove.

Prijenos sučeljavanja je prekinut nakon prvog seta pitanja.

Pročitajte više