Puljak otvorio ogromne radove na Žnjanu: "Ovo je kao 16 splitskih Riva"

Foto: Grad Split

Radovi na uređenju Žnjanskog platoa vrijedni 45,5 milijuna eura službeno su počeli danas i trajat će godinu dana, a splitski gradonačelnik Ivica Puljak poručio je kako je uređenje te plaže dokaz da se u Splitu i Hrvatskoj mogu napraviti velike stvari.

"Uređenje Žnjanskog platoa nije samo transformacija naše obale nego je to i odraz naše zajedničke odlučnosti da unaprijedimo grad i promijenimo njegovu vizuru", kazao je Puljak na početku otvaranja. Radovi će trajati godinu dana, a građane je pozvao da budu strpljivi jer će plaža Žnjan biti zatvorena.

Posebno je zahvalio svojim prethodnicima, bivšim gradonačelnicima Ivi Baldasaru (SDP) i Andri Krstuloviću Opari (HDZ) na njihovom doprinosu u pripremama za uređenje Žnjanskog platoa. "Političari imaju navike da sve zasluge uzmu sebi, ali ja želim otvarati nove vidike i pokazati na vlastitom primjeru da postoji nešto što je iznad nas, a to je Split," poručio je Puljak.

"Plato velik kao 16 splitskih Riva"

Rekao je kako je Žnjanski plato velik kao 31 nogometno igralište ili kao 16 splitskih Riva te će po završetku radova iduće godine to biti ponos Splita i Mediterana. Ponovio je i kako je obnova Žnjanskog platoa najveći projekt u Splitu u zadnjih 45 godina.

Na uređenom Žnjanskom platou, kako je rečeno, niknut će nakon Marjana druga najveća šuma u Splitu. Na tom će prostoru biti šetnice, biciklističke staze, uređene plaže, dječja igrališta, sportska igrališta, amfiteatar za kulturna i glazbena događanja i ugostiteljsko-turistički sadržaji.

Šuta (HDZ): Povijesni trenutak Splita

Predsjednik splitskog HDZ Tomislav Šuta, koji je nazočio svečanosti otvorenja radova na obnovi Žnjanskog platoa, izjavio je novinarima kako je to povijesni trenutak za Split. "Ovo je veliki događaj koji označava razvoj Splita," kazao je Šuta. Gradonačelniku Puljku, međutim, zamjerio je što ranije nije započeto s obnovom tog prostora jer je prethodni HDZ-ov gradonačelnik Andro Krstulović Opara obavio sve pripreme za to.

Šuta je pozvao gradonačelnik Puljka da se zauzme za rješavanje prostorne dokumentacije za prostor od hotela Amphora do hotela Duilovo, koji se naslanja na plažu Žnjan, te da se sve to spoji u jednu cjelinu.

Pročitajte više