Pulski župnici spremni platiti ako se zabrani Mansonov koncert

SEDAM pulskih župnika uputilo je gradonačelniku Valteru Drandiću pismo u kojem traže da se zabrani koncert Marylina Mansona. Spremni su prikupiti novac i nadoknaditi štetu organizatoru, jer je "šteta od koncerta nemjerljiva u odnosu na novčani gubitak".

U pismu koje je poslano pulskom gradonačelniku, a kojeg je u ime sedam pulskih župnika potpisao msgr. Željko Staver, između ostalog navodi se da je održavanje koncerta Marylina Mansona veliko zlo, koje bi odaslalo izrazito negativnu poruku, ne samo mladima Pule, već i brojnim turistima.

Mansonovi pobornici, kako stoji u pismu kojeg prenosi Jutarnji list, mjesta njegovih koncerata pretvaraju u Sodomu i Gomoru. Msgr. Staver kaže da Mansonova glazba mladima nameće "najgore što može postojati u ljudskom životu".

Sedmorica župnika u pismu ističu da su spermni u svojim župama sakupiti dobrovoljne priloge kako bi se podmirio novčani gubitak organizatoru. Msgr. Staver je napisao da bi šteta kada bi se održao koncert bila nemjerljiva u odnosu na novčani gubitak.

Pismo gradonačelniku Drandiću napisao je nakon poziva brojnih vjernika koji su u nedjelju slušali njegovu propovijed u kojoj je upozorio na štetnost Mansonova koncerta. Vjernici su, kako tvrdi, tražili da zajedno s ostalim župnicima reagira. Kaže da oko nas ima previše zla, "pa ga ne moramo poticati organiziranjem ovakvih koncerata".

Msgr. Željko Staver smatra da se koncert Mansona možda i mogao organizirati u nekom drugom prostoru, ali nikako u Areni koja je predostojan prostor za takav nastup.

Pulski gradonačelnik Valter Drandić protivi se održavanju Mansonova koncerta, ali nema ovlasti pa ge ne može zabraniti. O pjevaču ne zna mnogo, ali je čuo dovoljno da zaključi "da je njegovo dovođenje u Pulu neprimjerno".

Programe u Puli, pa tako i u Areni, određuje Kulturno vijeće grada, a Mansonov je koncert uvršten naknadno, kaže Drandić.

Prema gradonačelnikovim riječima, Arheološki muzej s orgnizatorom koncerta još nije potpisao ugovor, dok direktorica tog muzeja Kristina Mihovilić kaže da je on potpisan 10. kolovoza.

Pročitajte više