Pupovac: U Obrovcu smo potrebitima osigurali prijevoz do liječnika i trgovine

Foto: Hina

Srpsko narodno vijeće (SNV) danas je, unutar projekta “Od vrata do vrata”, izvršilo primopredaju još jednog vozila s vozačem pratiteljem koje će biti na usluzi svim socijalno potrebitima s područja Obrovca i okolice, kako bi imali prijevoz do liječnika, trgovine i drugih mjesta. 

Glavna aktivnost spomenutog projekta je pružanje besplatne socijalne usluge prijevoza i pratnje osobama starijih od 65 godina, koje imaju slabiji socioekonomski status te koje žive u ruralnim, izoliranim i slabije razvijenim područjima, bez dostupnog javnog prijevoza, navodi Srpsko narodno vijeće u priopćenju.

"Mi smo sretni zbog činjenice da smo mogli osigurati sredstva za nabavku vozila, za nabavku troškova koje to vozilo čini i naravno plaću koju će vozač pratitelj imati za posao koji će raditi na svakodnevnoj usluzi stanovnicima na području grada Obrovca. Posao obuhvaća odlaske na sud u Zadar, u tamošnju bolnicu, do trgovine ili do administracije. Zadovoljni smo što sto smo u gradskoj vlasti Grada Obrovca imali dobrog partnera u organiziranju ove aktivnosti”, rekao je predsjednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac.

Vozilo i vozač i u Pakracu

Nakon Obrovca, još jedno vozilo i vozač pratitelj sutra će biti isporučeno u Pakracu, što znači da će SNV-ovim programom “Od vrata do vrata” biti obuhvaćeno 11 gradova i jednako toliko općina na prostoru od sedam hrvatskih županija, od sjeverne i srednje Dalmacije, preko Like, Korduna i Banije sve do zapadne Slavonije.

Tako pomažemo općinama i gradovima, tako pomažemo tim ljudima, tako pomažemo zdravstvenim, administrativnim, pravosudnim ustanovama, a prije svega samim ljudima da imaju osiguran besplatan prijevoz prema njihovim potrebama i željama", kazao je Pupovac.

Vozač će stanovnicima biti na raspolaganju svaki dan, za što su osigurana sredstva kroz operativni program Vlade.

"Jedno radno mjesto više"

Sretni smo što smo danas u Obrovcu, to je jedno radno mjesto više, a istovremeno jedan problem koji muči stanovništvo na ovom području manje", poručio je Pupovac te najavio sličan program namijenjen za djecu i mlade kako bi mogla pohađati dodatne programe obrazovanja te imati sve ono što imaju djeca u većim gradskim sredinama.

"Nastavit ćemo ne samo za starije, nego i za mlade i sve u cilju da ukupna kvaliteta života svih generacija bude što je moguće viša i bolja" naglasio je predsjednik SNV-a.

Pročitajte više