Pusić: HNS za "Hrvatsku ujednačenih šansi"

Predsjednica Hrvatske narodne stranke (HNS) Vesna Pusić večeras je izjavila da je glavna točka političkog djelovanja HNSa u idućem četverogodišnjem razdoblju program "Hrvatska ujednačenih šansi Hrvatska bez velikih i dramatičnih razlika u razvoju".

Kao primjer velike i dramatične razlike u razvijenosti Pusić je iznijela kako, po podacima HGK-a, Sisačko-moslavačka županija, kao najsiromašnija županija, ima BDP od 1043 dolara po stanovniku, a najrazvijeniji Zagreb 19.200 dolara ili 19 puta višei.

"Taj bi nerazmjer bio gotovo neizdrživ i za puno veće i bogatije zemlje nego je Hrvatska", rekla je Pusić na konferenciji za novinare. Ocijenila je da "neujednačen razvoj i dramatične razlike znače odsutnost svakog modela razvoja".

"HNS će potaknuti ujednačen razvoj Hrvatske, potaknut će općine, gradove i županije da stvaraju kvalitetne stručne timove i izrade dobre razvojne projekte kojima će se lokalne uprave kandidirati za predpristupne fondove Europske unije", rekla je Pusić.

Najavila je da će HNS potaknuti osnivanje poslovne škole za poduzetnike i menadžere u Sisku kako bi se stvorili stručni timovi za snažno poticanje malog i srednjeg poduzetništva, izradbu i provedbu razvojnih projekata na tom području".

"Za Hrvatsku je ključno da puno pripremljenije uđe u EU, ne samo na državnoj nego i na lokalnoj razini", rekla je Pusić.

Predsjednica HNS-a izjavila je također kako se HNS zalaže za stvaranje velike oporbene koalicije sa SDP-om i HSS-om na državnoj razini, koja bi se biračima predstavila kao snažna i složna, razvojno i europski orijentirana alternativa.

(Hina) xzmalj yln

Pročitajte više