Pusić: Glasnovićev napad na studente je divljaštvo, a Plenković ne može u vladi imati Hasanbegovića

Foto: FAH

"OVAKVA divljaštva kakva smo vidjeli od Glasnovića prema studentima - to generalno ljude degutira što se tiče cijelog političkog procesa, ali je rezultat postepene radikalizacije javnog govora i onoga što je dopustivo reći. To je jedan loš trend pobune protiv političke korektnosti. To je kao da se pobunite protiv pristojnosti i čistoće, činjenice da, primjerice, morate imati čiste nokte. Ovo naoko prihvaćanje najvećih neofašističkih izjava u javnosti, ima istovremeno kao posljedicu da se ljudi, koji ne glasaju kao vojska, povuku", rekla je bivša ministrica vanjskih poslova RH Vesna Pusić danas na N1, objašnjavajući zašto je veliki broj ljudi na zadnjim parlamentarnim izborima radije ostao kod kuće umjesto da izađu na birališta.

Bivša ministrica vanjskih poslova prokomentirala je i situaciju unutar HDZ-a. Misli da Andreju Plenkoviću nije lako jer nema izbora. Ili će se opredijeliti za glasnu ekstremnu desnicu u stranci ili se distancirati od nje.

"Nisam sigurna kako će kadroviranje riješiti i unutar HDZ-a. Mislim na Hasanbegovića i 7-8 zastupnika koji su zaista desničarski ekstremisti. Ekstremisti, čak i kad ih ima malo, napadaju vrlo žestoko i vrlo su glasni. Unutar HDZ-a će morati prelomiti je li pobijedila ekstremna desnica ili bijeg od te desnice i u skladu s tim se moraju postaviti u sastavljanju vlade. Jedna vlada umjerenog, umivenog desnog centra koju Plenković želi voditi ne može imati kao svog člana povijesnog revizionistu kakav je Hasanbegović", izjavila je Vesna Pusić.

Pročitajte više