Putin: Rat Izraela i Hamasa neće eskalirati, glavni igrači nisu na to spremni

Foto: EPA

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je danas kako ne misli da će rat između Izraela i Hamasa eskalirati u sukob širih razmjera jer "igrači nisu spremni za daljnju eskalaciju". "Što se tiče napada na bolnicu, to je strašna tragedija. Stotine mrtvih i stotine ranjenih su katastrofalan događaj", kazao je Putin tijekom posjeta Pekingu, a prenosi Reuters. 

"Zaista se nadam da je to signal za okončanje ovog sukoba što je prije moguće. U svakom slučaju, moramo se fokusirati na mogućnost pokretanja nekih kontakata i pregovora. Imam dojam da nitko ne želi da se sukob nastavi, da se dalje razvija i da se situacija pogorša", dodao je. 

"Glavni igrači nisu spremni na eskalaciju sukoba" 

"Po mom mišljenju, praktički nema glavnih igrača koji su spremni eskalirati sukob i pretvoriti ga u rat velikih razmjera. Neki to ne žele, neki se boje", rekao je Putin. 

Palestinski dužnosnici okrivili su Izrael za napad na bolnicu u Gazi, u kojoj je poginulo najmanje 500 ljudi. Izrael pak tvrdi da je eksploziju u bolnici uzrokovalo neuspješno lansiranje rakete palestinske militantne skupine Islamski džihad, koja je odbacila odgovornost za ovaj strašan događaj. 

Pročitajte više