Putin mi je obećao da neće ubiti Zelenskog, tvrdi bivši premijer Izraela

Foto: EPA

RUSKI predsjednik Vladimir Putin obećao je početkom rata u Ukrajini da neće ubiti ukrajinskog kolegu Volodimira Zelenskog, rekao je sinoć bivši izraelski premijer Naftali Bennett.

Bennett je izraelskom novinaru rekao da je Putin to obećao na sastanku s njime u Moskvi u ožujku prošle godine. Bennett, koji je tada bio izraelski premijer, bio je prvi zapadni čelnik koji je posjetio Putina u Moskvi nakon početka rata. Uslijedili su daljnji pokušaji posredovanja između Rusije i Ukrajine, no nisu bili uspješni.

"Znao sam da je Zelenski u opasnosti"

Bivši izraelski premijer o tome je izvijestio na svom korisničkom računu na društvenoj mreži Facebook u subotu navečer. Život vođe je najvrjedniji u sukobu, kazao je Bennett.

"Znao sam da je Zelenski u opasnosti, bio je u bunkeru čija lokacija nije bila poznata", dodao je. Stoga je nakon tri do četiri sata razgovora pitao ruskog predsjednika želi li ubiti Zelenskog, što je Putin zanijekao, rekao je Bennett.

Bennett je od Putina zatražio da mu da svoju riječ: "Rekao je: 'Neću ubiti Zelenskog.'" Dodao je da je nakon sastanka nazvao Zelenskog izravno dok se od Kremlja vozio prema zračnoj luci.

"Slušaj, upravo sam bio na sastanku, neće te ubiti", rekao je Zelenskom. Zelenski ga je pitao je li siguran, a Bennett je odgovorio: "Sto posto." Ukrajinski predsjednik dva sata poslije snimio je video iz svojeg ureda u kojem je tvrdio da se ne boji za vlastiti život.

Pročitajte više

 

Pročitajte više