Putin: Trump me pitao želim li da pospani Joe pobijedi

Foto: Profimedia

Vladimir Putin je izjavio kako ga je Donald Trump grdio da "simpatizira" aktualnog američkog predsjednika Joea Bidena. Ruski predsjednik je u intervjuu za državnu novinsku agenciju RIA i televizijski kanal Rusija-1 upitan što misli o vlastitoj ulozi u predizbornoj kampanji u SAD-u. 

Intervju je vodio Dmitri Kiseljov, propagandist Kremlja kojeg je Putin imenovao na čelo državne medijske grupe Rusija sevodnja. Kiseljov je sugerirao da je ruski čelnik dolio "ulje na vatru" nedavnom porukom kako bi više volio da Biden ostane predsjednik, prenosi Newsweek.

Podsjetimo, Putin je prošlog mjeseca rekao da bi Bidenovo vodstvo bilo bolje za Rusiju jer je on "iskusnija osoba". "Predvidljiv je, on je političar starog kova", kazao je tada. Propagandisti Kremlja su tvrdili da Putin samo provocira demokrate i republikance. 

"Radit ćemo sa svakim čelnikom kojem vjeruje američki narod"

"Reći ću vam jednu stvar koja će pokazati da se ništa nije promijenilo u mojim preferencijama ovdje. Ne miješamo se ni u kakve izbore. I kao što sam rekao mnogo puta, radit ćemo sa svakim čelnikom kojem vjeruje američki narod, američki birač", istaknuo je Putin u najnovijem intervjuu. 

"U posljednjoj godini svog rada kao predsjednika, Trump, aktualni predsjednički kandidat, predbacio mi je da simpatiziram Bidena. Pitao me u jednom od razgovora: 'Želiš li da pospani Joe pobijedi?' A onda su ga, na moje iznenađenje, počeli progoniti (Trumpa) jer smo ga navodno podržali kao kandidata. Pa to je potpuna besmislica", dodao je. 

Putin je naglasio kako smatra da predizborna kampanja u SAD-u "postaje sve više i više necivilizirana". "Američki politički sustav ne može tvrditi da je demokratski u svakom smislu te riječi", zaključio je. 

Pročitajte više