Putinov propagandist: Posjetio sam vojnike na prvoj crti. Imaju poruku za Putina

Screenshot: Twitter

PUTINOV propagandist Vladimir Solovjov je u svojoj emisiji na ruskoj državnoj televiziji Rusija 1 rekao da vojnici na prvoj crti u Ukrajini zahvaljuju ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu što je započeo rat prije godinu dana. Isječak iz njegove emisije je na Twitteru podijelio novinar BBC-ja Francis Scarr. "Vladimir Solovjov tvrdi da je ovog vikenda ponovno posjetio liniju bojišnice i susreo časnika koji ga je zamolio da Putinu prenese poruku", napisao je Scarr.

Solovjov tvrdi kako je ruski časnik u Ukrajini zatražio od njega da Putinu prenese poruku kako je bio "u pravu" kad je započeo invaziju u veljači prošle godine. "Čuo sam rečenicu od jednog od časnika. Kaže, 'Znate, imam puno pitanja'", kazao je Solovjov.

"Ratovi uvijek žive svoje živote"

"Godinu dana? Pa, nijedan rat ne ide kako je planirano. Bilo da se radi o Velikom domovinskom ratu (Drugom svjetskom ratu) ili bilo kojem drugom. Ratovi uvijek žive svoje živote. Kako smo prilagodili i ubrzali stvari u godinu dana izaziva duboko poštovanje, a ja upućujem riječi zahvale odgovornima", nastavio je. 

Putinov propagandist je ispričao kako ga je jedan časnik zamolio da Putinu kaže "jednu stvar". "Rekao je: 'Ako vidiš vrhovnog zapovjednika, reci mu samo jednu stvar!' A ja kažem: 'Što da mu kažem?' 'Hvala mu što je imao hrabrosti to pokrenuti!' "Nije moglo biti drugačije", dodao je. "Bili smo u pravu što smo to započeli!" zaključio je Solovjov. 

 

Pročitajte više