Radikalno protiv Horvatinčića: Prosvjednici sjeli na cestu i blokirali kamione s gradilišta

SKUPINA građana danas se na sat vremena okupila na ulazu u gradilište u Varšavskoj ulici i tako onemogućila kamione da nesmetano izlaze s gradilišta. Građani su okupirali ulaz na gradilište na Cvjetnom trgu. Da bi spriječili kamione da izlaze Preobraženskom ulicom, 50-ak građana je sjelo na pod i tako svojim tijelima zapriječilo izlaz.

Aktivisti Zelene akcije i Prava na grad ogradili su se od današnjeg okupljanja građana te naveli kako se radi o spontanom okupljanju građana.

"Simpatiziramo i podržavamo takve akcije, ali ovu nismo organizirali", kazao je Teodor Celakoski iz Prava na grad za Index te dodao kako podržavaju svako samoinicijativno organiziranje koje ide u smjeru sprječavanja projekta u Varšavskoj ulici.

Podsjetio je kako oni u četvrtak ponovno organiziraju prosvjed u Varšavskoj te je i ovom prilikom pozvao sve građane da se odazovu.

Spontano okupljanje prosvjednika

Prema riječima prosvjednika, došlo je do spontanoga okupljanja ljudi koji nisu članovi niti jedne od udruga građana koje se bore protiv Horvatinčićevog projekta u Varšavskoj ulici u Zagrebu. Okupljeni su najavili ostanak na ulazu u gradilište do 21 sat. Građani su naglasili da im nije cilj izazivati nikakav oblik nasilja nego da svojim okupljanjem žele upozoriti da nadležne institucije ne rade svoj posao.

Nakon okupljanja građana u njihovu blizinu su se dovezla četiri policijska kombija, ali nije bilo potrebe za intervencijom. Ipak, nakon sat vremena prosvjednici su se mirno razišli.

Iz Policijske uprave zagrebačke doznajemo kako je oko 15 sati oko 50 prosvjednika sjelo na cestu na raskršću Ilice i Preobraženske ulice. Prema prvim informacijama policije, ti prosvjednici nemaju nikakvih obilježja grupa koje inače organiziraju prsvjede u Varšavskoj ulici.

Pročitajte više