Radnice tvrtke u Srebrenici prestale dolaziti na posao: "Vrijeđaju nas nacionalno"

Screenshot: Federalna televizija

Melisa Ibrahimović i Melisa Suljić, radnice srebreničke podružnice tekstilne tvrtke 6. novembar iz Zvornika u BiH, jučer su odlučile da neće ići na posao jer se ne osjećaju sigurno. Ibrahimović tvrdi da, iako je nakon višemjesečnih sukoba i provokacija na nacionalnoj osnovi upućenih od tri kolegice s posla održan sastanak s vlasnikom, nije bilo očekivanih rezultata, piše Federalna televizija.

Melisa Suljić: Trpjele smo mobing

Epilog svega je podignuta optužnica protiv Esada Ibrahimovića, supruga Melise Ibrahimović, koji je posjetio tvrtku da bi pokušao riješiti problem. Suljić i Ibrahimović su među šest povratnica od ukupno trideset žena koliko ih radi u ovom pogonu.

"U zadnje vrijeme smo trpjele mobing i nacionalno vrijeđanje na poslu, što nijedna normalna osoba ne bi trpjela. Pobunile smo se, kao i svaka normalna osoba koja ima svoja ljudska prava. Tražile smo svoja prava, bilo nam je obećano, međutim očigledno da sve nije ispoštovano do kraja", rekla je Melisa Suljić.

Direktor firme: Želim samo obiteljsku atmosferu

"Zaista sam iznenađen i šokiran jer više od četrdeset godina radim u tekstilnoj industriji, odnosno u konfekciji. Otvorio sam taj pogon da se zaposle nezaposlene žene i povratnici. Došlo je do nekakve svađe i ta svađa se pretvorila u neugodnu situaciju da je Melisa plakala. Sutradan sam sazvao sastanak u pogonu, pozvao ih sve i odlučio da, pošto je ovo obiteljska tvrtka, želim samo obiteljsku atmosferu", poručio je direktor tvrtke Jakov Galić.

Pročitajte više