Radnici iz Varšavske skinuli natpis "mjesto zločina": Čičak rekao da Skupština laže javnost

RADOVI na izgradnji projekta Cvjetni prolaz i rampe u Varšavskoj se nastavljaju po planu iako je Gradska skupština zatražila da se prekinu, a danas su radnici počeli skidati i natpise koje su postavili prosvjednici.

Tako je na znaku ispod natpisa "gradilište" bila nalijepljena poruka da se u Varšavskoj ne nalazi gradilište, već je ona "mjesto zločina", a o tome je zločinu i "istraga u tijeku". Marljivi radnici su natpis uklonili, valjda kako ne bi smetao Tomislavu Horvatinčiću i Milanu Bandiću koji su označeni kao glavni krivci za devastiranje pješačke zone u centru grada. Da su radovi u punom jeku dokazuju i kamioni koji neumorno ulaze na "mjesto zločina" i izlaze iz njega.

Akcija policije nije bila primjerena

O slučaju Varšavska danas je progovorio i predsjednik Hrvatskog helsinškog odbora Ivan Zvonimir Čičak koji je kazao kako akcija policije, u kojoj je privedeno preko 150 građana, nije bila primjerena. Istaknuo je da je HHO izradio stručno mišljenje o izgradnji rampe kojim je utvrdio kako je ta gradnja nezakonita, odnosno da su učinjeni mnogi propusti u donošenju prostorne dokumentacije.

Najodgovornijima za takvo kršenje zakona smatraju zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i gradske službe, ali odgovornosti ne oslobađaju niti zagrebačku Skupštinu ni ministarstva prostornog uređenja i kulture.

"Skupština neodgovorno politizira i obmanjuje javnost"

"Zaključci Gradske skupštine od 20. srpnja kojima se prebacuje odgovornost na druga tijela samo su pokušaj neodgovorne politizacije i obmanjivanja javnosti", kazao je Čičak i dodao kako HHO podržava projekt Hoto grupe vlasnika Tomislava Horvatinčića, ali samo ako se izvodi na zakonit način, što ovdje nije slučaj.

Pročitajte više